Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πρεμιέρα ταινίας ΠΩΣ ΜΙΣΗΣΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ



Σε συνεργασία με το CineDoc
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
 
Το CineDoc, σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, παρουσιάζει την ταινία του Olivier Peyon, «Comment j' ai détesté les maths» («Πώς μίσησα τα μαθηματικά»), την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μετά την προβολή θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα τα Μαθηματικά, τη σχέση τους με τη ζωή μας και τους σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας. Προσκεκλημένοι, οι μαθηματικοί Τεύκρος Μιχαηλίδης και Άρης Μαυρομμάτης, επιστημονικός σύμβουλος του Μουσείου Ηρακλειδών.

 «Πώς μίσησα τα μαθηματικά»: Η ταινία
Ποια είναι η σχέση σας με τα Μαθηματικά, τα καταλαβαίνετε; Τα αγαπάτε; Είναι πράγματι οι μαθηματικοί από άλλο πλανήτη και τα μαθηματικά τρομακτικά; «Πώς είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι να μη σκαμπάζουν τίποτα από Μαθηματικά», αναρωτιέται ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, και αναζητά απαντήσεις.
Μήπως και εσείς πάντα μισούσατε τα Μαθηματικά και πιστεύατε ότι είναι αδύνατο να γίνετε καλοί σε αυτά; Από την άλλη πλευρά, τα Μαθηματικά έχουν ευρύτατες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή: Apple, Google, Goldman Sachs, δεν είναι παρά αλγόριθμοι και μαθηματικοί τύποι. Πώς γίνεται να έχουμε χάσει το ενδιαφέρον μας για τα Μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κινητήρια δύναμη στον σύγχρονο κόσμο;
Αρχαία αλλά και σύγχρονα, μοναχικά αλλά και συλλογικά, απαιτητικά όσο και δημιουργικά, δύσκολα μα και πανεύκολα, ποια είναι τα Μαθηματικά και ποιος ο ρόλος τους στη ζωή μας; Ποιες οι εφαρμογές τους στην καθημερινότητα; Πώς μπορούν τα Μαθηματικά να είναι συναρπαστικά και μαγικά; Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να τα διδάξεις ή να τα μάθεις; Μια ταινία που σίγουρα θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε και τελικά να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τα Μαθηματικά. 
Δείτε το trailer της ταινίας ΕΔΩ.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών και την Ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ.
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου