Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την διαχείριση κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Φυτοπροστατευτικά προϊόντα: Ασφαλής και ορθολογική χρήση. Διαχείριση κενών πλαστικών συσκευασιών». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24-2-2016 & ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδος). Στόχος της διοργάνωσης είναι να γίνει ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων με την φυτοπροστασία φορέων σχετικά με την ασφαλή χρήση των φυτοφαρμάκων και κυρίως με την δημιουργία συστήματος για την συλλογή και περαιτέρω διαχείριση των κενών συσκευασιών των γεωργικών φαρμάκων για τις οποίες αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόνοια με αποτέλεσμα να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τον αγροτικό πληθυσμό που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και σε προβλήματα με την ομαλή είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Πρέπει να αναφερθεί πως η πρωτοβουλία αυτή είναι πρωτοποριακή σε επίπεδο Περιφερειών της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου
αφού ο Δήμος Αγρινίου αλλά και ακόμη ένας Δήμος στην Πελοπόννησο προβλέπεται να αποτελέσουν τις περιοχές πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος το οποίο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε Δήμους άλλων Περιφερειών της χώρας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νέο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων, τα απόβλητα αυτά αποτελούν ξεχωριστό ρεύμα για  το οποίο στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια διαχείρισης από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της περιοχής μας.

Η εσπερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Α.Σ. Ένωση Αγρινίου και του Συλλόγου-Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας.


Από την Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος Π.Π.Δ.Σ.Ε.


Σωτ. Β. Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου