Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ένας σύντομος απολογισμός της φετινής χρονιάς & τα σχέδιά μας, πάντα μαζί σας, για την περίοδο 2020-2021




Αγαπητοί μας φίλοι, το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης-Αρχείο Πολέμου:


1. Λόγω της πανδημίας υποχρεωτικά εγκαινίασε ψηφιακές παρουσιάσεις με ZOOM υποκαθιστώντας μέσω της πλατφόρμας


α) τις κανονικές μηνιαίες συναντήσεις
β) μικρότερες παρουσιάσεις τις Πέμπτες με προβολή σύντομων ταινιών και τη συμμετοχή των φίλων μας στη συζήτηση. 

2.Προτίθεται να κάνει διακοπές όλο τον Αύγουστο, γιατί πολλοί από τους φίλους του κάνουν και αυτοί διακοπές. Θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο με το εξής πρόγραμμα:


α) Μηνιαίες παρουσιάσεις τα Σάββατα
β) Μικρές παρουσιάσεις φιλμ κλπ σε μέρα που θα καθοριστεί μία φορά το μήνα

3.Το Αρχείο στην Μηθύμνης 36 θα παραμείνει κλειστό μέχρι να είναι η σωστή ώρα να αρχίσουμε πάλι ζωντανές, «πρόσωπο με πρόσωπο» παρουσιάσεις. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με το ZOOM. Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επανέλθουμε στις «ζωντανές» μας συναντήσεις. Ωστόσο και τότε οι πιο μικρές παρουσιάσεις θα παραμείνουν με ZOOM. 


4. Το Αρχείο έχει ήδη μια προκαταρκτική λίστα με μηνιαίες – ψηφιακές- παρουσιάσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

5. Για τις μικρότερες παρουσιάσεις το Αρχείο προτίθεται να προτείνει στους φίλους του μια σειρά από θέματα πάνω στα οποία θα μπορούμε, με πλήρη συμμετοχή των φίλων μας, να κάνουμε οπτικοακουστικές προβολές όχι μόνο από τις συλλογές του Αρχείου, αλλά και με υλικό που οι φίλοι του Αρχείου θα μπορούσαν εύκολα να φέρουν μέσω του ZOOM. Θα ακολουθήσουν κάποιες θεματικές προτάσεις. 

6. Τέλος το Αρχείο θα

α) βάλε σε τάξη τη διαλυμένη ιστοσελίδα του 

β) θα δημοσιεύσει ένα βιβλιαράκι με όλες τις παρουσιάσεις που έχει κάνει από 17/12/2020 όταν εγκαινίασε τη λειτουργία του- πάνε σχεδόν 8 χρόνια! Στο βιβλιαράκι θα περιλαμβάνονται οι περιλήψεις των παρουσιάσεων, το βιογραφικό του ομιλητή και άλλα στοιχεία. 

γ) Θα σταλεί από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τα Χριστούγεννα ένα κοντέινερ με εκατοντάδες βιβλία και περιοδικά μαζί με εκατοντάδες DVD πάνω σε όλα τα θέματα του πολέμου μαζί με σχέδια για την πλήρη ψηφιοποίηση του Αρχείου και ιδιαίτερα της μοναδικής συλλογής οπτικοακουστικού υλικού. 

δ) Θα ζητήσει τη βοήθεια των φίλων του για να αυξήσει τη λίστα μέηλ τώρα που ο περιορισμένος χώρος της Μηθύμνης 36 έχει γίνει λιγότερο πιεστικός χάρη στο ZOOM. 

ε) Θα συνεχίσει με ζωντανές παρουσιάσεις στο RadioBetonμε θέματα που πάντα αγγίζουν λίγο ή πολύ το κύριο θέμα του Αρχείου «Κοινωνίες υπό πίεση». 


Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού. Θα είμαστε σε επαφή. 



Αντρέας και Αναμπέλλα Φρέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου