Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Βάσω Κατράκη, 30 χρόνια μετά


 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    E-mail: arthina2010@gmail.com



         Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που χάσαμε την εκλεκτή καλλιτέχνη και αγωνίστρια Βάσω Κατράκη. Η Κατράκη με το έργο της πλούτισε τις εικαστικές τέχνες της χώρας μας βάζοντας τη δική της σφραγίδα στη σύγχρονη Ελληνική τέχνη.

         Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π΄Ο,  Arthina”, θεωρεί ότι σαν γλυφαδιώτες οφείλουμε να τιμήσουμε την κορυφαία χαράκτρια η οποία ήταν και κάτοικος της πόλης μας. Έτσι το Ημερολόγιο του 2019 του συλλόγου μας έχει τον τίτλο ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ 30 χρόνια μετά. - Γλυφαδιώτες χαράκτες. Είναι αφιερωμένο στη Βάσω Κατράκη πλαισιωμένη από τον επίσης αξέχαστο Γλυφαδιώτη εικαστικό Ράλλη Κοψίδη και χαράκτες που ζουν και εργάζονται στη Γλυφάδα.




         Στο ημερολόγιο εκτός από την Βάσω Κατράκη και τον Ράλλη Κοψίδη, συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Μιχάλης Αρφαράς, καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών, Μαριάννα Ξενάκη, Βίκυ Τσαλαματά, καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Μαρία Ματάλα και Μιχαήλ Αγγελάκης.

        

         Το ημερολόγιο προλογίζει ο ιστορικός της τέχνης κ. Σπύρος Μοσχονάς, ο οποίος και θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο της εκλεκτής χαράκτριας,  σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018  στις 7,00 μ.μ., στον Πολυχώρο “Artville”, Ιάσονος 5, Καραπάνου Γλυφάδα, τηλ 2109627204,  στην οποία θα παρουσιαστεί και το ημερολόγιο.



                        Ο πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας



                  Μιχαήλ Αγγελάκης                                                            Μαρία Ματάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου