Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ειρήνη Κουρουπάκη : Ο αίλουρος τη νύχτα


Οι εκδόσεις της Εστίας και το Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5)  προσκαλούν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 18:00 στην παρουσίαση του βιβλίου τήςΕιρήνης Κουρουπάκη

Ο αίλουρος τη νύχτα 

Ομιλητές:
Κατερίνα Δασκαλάκη

Δημοσιογράφος-συγγραφέας 

Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

Κριτικός λογοτεχνίας 

και η συγγραφέας .

Ο Φοίβος Μαυρίδης, διάσημος ζωγράφος, μετά από δισταγμούς και πολλή σκέψη, δέχεται να μιλήσει για τον πολυκύμαντο βίο του. Με ευθύτητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια, ξετυλίγει το νήμα της ζωής του, ξεκινώντας από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Ανακαλεί στη μνήμη του την εποχή της φλογερής του νιότης, τότε που, με μοναδικό όπλο το ταλέντο του και την ακτινοβόλα προσωπικότητά του, αγωνίστηκε ενάντια σε αντίξοες συνθήκες να κερδίσει μια θέση στον εικαστικό χώρο. Παράλληλα έξι φίλοι του μιλούν για τον ιδιότυπο χαρακτήρα του ζωγράφου, που ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της Κρήτης και κατόρθωσε να γίνει ένας ζωντανός θρύλος. Ένα μυθιστόρημα για το μυστήριο της ζωής και της τέχνης. Ένας κεντρικός ήρωας που εντυπώνεται για πάντα στον νου του αναγνώστη. Ένα κείμενο που διαβάζεται απνευστί.
Η Ειρήνη Κουρουπάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1959. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την δικηγορία, την δημοσιογραφία και τα εικαστικά. Το πρώτο της βιβλίο Ωχρή φωτιά, με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Ειρήνη Μιγάδη, κυκλοφόρησε το 2002 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ο αίλουρος τη νύχτα είναι το δεύτερο βιβλίο της.

Εκδόσεις της Εστίας T | 210 3213907  κ | 6948 600514 publicrelations@hestia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου