Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Zητούν ποινική δίωξη για «την υπαίθρια σφαγή ζώων»



Στον εισαγγελέα Μυτιλήνης καταφεύγει η φιλοζωική οργάνωση «Κιβωτός Μυτιλήνης» ζητώντας την ταυτοποίηση και την ποινική δίωξη ντόπιων οι οποίοι κάθε χρόνο στις 16 Ιουλίου πραγματοποιούν υπαίθρια σφαγή ζώων στο πλαίσιο του πολυσυζητημένου τοπικού πανηγυριού στο χωριό Πηγή Λέσβου.
«Ήδη από πέρυσι, η Εισαγγελία Μυτιλήνης είχε καταστήσει σαφές ότι η δημόσια σφαγή ζώων αποτελεί παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας περί κακοποίησης των ζώων (Ν.4039/2012, Άρθρο 16) και περί σφαγής ζώων (Π.Δ. 327/1999)» τονίζει σε ανακοίνωση της η «Κιβωτός Μυτιλήνης» και επικαλούμενη σχετικά βίντεο και φωτογραφίες απευθύνεται στις δικαστικές αρχές με το παραπάνω αίτημα.
«Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά κάνουν λάθος!

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης αποστέλλει (19/7) όλο το αποδεικτικό υλικό στην Εισαγγελία Μυτιλήνης ζητώντας την ταυτοποίηση και την ποινική δίωξη των εικονιζόμενων δραστών.
Παράλληλα έχει ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ζητώντας να εξασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας αρχής γενομένης από τα προσεχή πανηγύρια προς τιμή του Προφήτη Ηλία.
Τέλος, ζητά από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού  εφόσον αντιληφθούν τη δημόσια σφαγή οποιουδήποτε ζώου σε κάποιο τοπικό πανηγύρι.
(α) να φωτογραφίσουν/βιντεοσκοπήσουν το γεγονός και τους δράστες
(β) να καλέσουν ΑΜΕΣΑ την Άμεσο Δράση (100) ή/και την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης (698 784 9063) ώστε να συλληφθούν επιτόπου οι δράστες.
ΜΑΖΙ μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην παρανομία και στην κακοποίηση των ζώων στη Λέσβο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΙΒΩΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου