Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Λόγια μουσική και όνειρα θερινής νυκτός..


new poster.2Μετά την επιτυχημένη σειρά συναυλιών τους στην Αθήνα, ο συνθέτης Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος και το μουσικό σύνολο Ιέραξ «κλείνουν» στις αποσκευές τους τις καλύτερες τους μελωδίες και ταξιδεύουν στη Πρέβεζα.
Συγκεκριμένα, δίνουν ραντεβού με το κοινό στο πιο μαγευτικό σημείο της πόλης, την Πλωτή Εξέδρα «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», το Σάββατο 28 Αυγούστου και ώρα 20:45. Το κονσέρτο τους με τίτλο «Όνειρα Θερινής Νυκτός» περιλαμβάνει έργα του Σωτήρη-Νίκολα Κάσσου, καθώς και πολλών αγαπημένων του συνθετών. Δεν θα λείψουν, φυσικά, και οι αυτοσχεδιασμοί- σήμα κατατεθέν, πλέον, του μουσικού συνόλου Ιέραξ, ένα δείγμα της ερευνητικής δουλειάς τους πάνω στην μουσική και την εξέλιξή της.


Το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» θα είναι από τις πρώτες συναυλίες που θα φιλοξενηθούν στην νεοσύστατη Πλωτή Εξέδρα, η οποία είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά (τενεκεδένια κουτάκια και κόντρα πλακέ θαλάσσης) από τον Πρεβεζάνο Λέανδρο Σπαρτιώτη.

Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος σημειώνει: «Με αφορμή την πρόσκληση για να στηρίξουμε αυτή την πρωτότυπη και ιδιαίτερη σύλληψη, μιας πλωτής σκηνής του αγαπητού Λ. Σπαρτιώτη, ετοιμάσαμε μια συναυλία, με έργα τα οποία κινούνται στα όρια της μυσταγωγίας, όπως το "Υ" (για τρίο εγχόρδων και άρπα) και την Σουίτα των Ιεροσολύμων. Ακόμη, θα επιχειρήσουμε ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς, κάτι το οποίο θέλαμε πολύ να κάνουμε, αφού οι θερινές νύχτες είναι γεμάτες από ουσίες ονείρων».

Πότε: Σάββατο, 27 Αυγούστου, στις 20:45
Πού: Πλωτή Εξέδρα «Όπερα του Νερού και του Ονείρου», θέση Πευκάκια, παραλία Πρέβεζας
Είσοδος ελεύθερη
Μέλη των Συνόλων Ιέραξ
Πιάνο, Άρπα, Πνευστά, Σύνθεση: Σωτήρης Νικόλας Κάσσος
1ο Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας
Τσέλο: Κλεοπάτρα Δαρδάλη








ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος / Μουσικός, Συνθέτης.
Τελειόφοιτος της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΕΜΠ). Μουσικά έργα του και ποίηση έχουν αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
Η μουσική του έχει τις βάσεις της στην κλασική, το μπαρόκ καθώς και την μινιμαλιστική μουσική. Ο ίδιος εξερευνά τις δυνατότητες μείξης πρώιμης δυτικής και βυζαντινής μουσικής με τα πιο μοντέρνα ιδιώματα.
Έχει δημιουργήσει δύο νέες τεχνικές σύνθεσης, τις «Ψύξις» και «Ροή» για την τονική και ατονική μουσική αντίστοιχα. Ακόμη στα πεδία έρευνάς του βρίσκεται η εσωτερική μουσική -σύνθεση και πράξη- , όπως αυτή έχει εκφραστεί από την ελληνική παράδοση καθώς και από την λόγια οθωμανική και παλαιά ευρωπαϊκή μουσική.
Υπήρξε συνεργάτης του Μουσείου Μακρονήσου καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων της UNESCO και της Delian Society - Κοινότητα με σκοπό την προώθηση της τονικής μουσικής-. Τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το 2012.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ
Ενημέρωση από :
Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vasso_sotiriou@hotmail.com
Facebook: Vasso Sotiriou

1px

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου