Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Το 2017 για το 1917. H Ρωσική Πρωτοπορία και η Τέχνη Σήμερα


Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (πρώην ΕΑΤ/ΕΣΑ) Πάρκο Ελευθερίας
Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης 10 π.μ. - 21 μ.μ. (Τις Δευτέρες κλειστό)

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

·         Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, 7 μ.μ. Εναρκτήριο ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Αντωνιάδη για την αναγγελία της έκθεσης, με έργα σύγχρονης μουσικής και ρωσικής πρωτοπορίας παρουσία του συνθέτη Wieland Hoban.

·         Εγκαίνια Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 7.μμ. Θα ανοίξουν την έκθεση ο Κωστής Μπιτζάνης, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κι ο Σάββας Μιχαήλ, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας καλλιτεχνών και διανοουμένων. Θα ακολουθήσει αναλόγιο με το ποίημα του Αλεξάντερ Μπλοκ Οι Δώδεκα, με τον Σάββα Στρούμπο και την Έλλη Ίγγλις της θεατρικής ομάδας Σημείον Μηδέν, μουσική Αρσένι Αβραάμωφ, με ταυτόχρονη προβολή του νοκυμανταίρ Από τον Τσάρο στον Λένιν.
·         Παρασκευή 3, Kυριακή 5 και Tρίτη 7 Νοεμβρίου, 7 - 9 μ.μ., προβολή κινηματογραφικών ταινιών της σοβιετικής πρωτοπορίας (Ντζίγκα Βερτώφ, Σεργκέι Αιζενστάιν κ.ά.).
·         Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 8 - 9 μ.μ. Άγγελου Σκούρτη Τα ερείπια εντός μου – Performance.  
·         Tετάρτη 8 Νοεμβρίου, 7 μ.μ. Βραδυά Ποίησης – αναγνώσεις.
·         Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 7 μ.μ., Ο Χορός στην Επανάσταση, ο Χορός ως Επανάσταση, βίντεο γαι την Ισιδώρα Ντάνκαν, χορευτικά δρώμενα από την χορογράφο Βικτώρια Ζαφέτ.
·         Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 9 μ.μ. Θέατρο Πόλεμος Ερειπίων. Κείμενα Ηλίας Πούλος-Δημήτρης Αλεξάκης. Σκηνοθεσία Irène Bonnaud Ερμηνεία Φωτεινή Μπάνου Κιθάρα, loops Βασίλης Τζαβάρας, βιόλα Μιχάλης Καταχανάς.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

(Eπειδή το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων είναι κλειστό τις Δευτέρες η παράσταση θα γίνει στο Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Κυψέλη με δωρεάν δελτία προτεραιότητας).
·         Tρίτη 14 Νοεμβρίου, 7 - 9 μ.μ., Ρωσική Πρωτοπορία και η Τέχνη σήμερα. Στρογγυλό τραπέζι και συζήτηση με τους Ντένη Ζαχαρόπουλο, Λένα Σαρτόρι, Πέπη Ρηγοπούλου, Εμμανουήλ Μαυρομάτη και Σάββα Μιχαήλ.
·         Tετάρτη 15 Νοεμβρίου, 7.30 - 9 μ.μ. Το Ουρλιαχτό του Allen Guinzbeg (απόσπασμα - μετάφραση Δ. Πουλικάκου).
Στρογγυλό Τραπέζι Οκτώβρης '17 - Μάης '68 - Τώρα (και Πάλι!)" με Δημήτρη Πουλικάκο, Τέο Ρόμβο, Περικλή Κοροβέση και Αντώνη Αντωνάκο.
·         Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 7 - 9 μ.μ. Η 17λεπτη όπερα τσέπης του Χάρη Βρόντου Η Παγίδα (Ο Μάντελστάμ στην εξορία).
Με τους Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), Σπύρο Κλείσσα (βαρύτονο), Χρήστο Γκίνο (κλαρινέτο), Claire Demeulenaere (βιολοντσέλο), Τίτο Γουβέλη (πιάνο).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα Επανάσταση και Ελευθερία της Τέχνης.
·         Tρίτη 21 Νοεμβρίου, 7.30 – 9 μ.μ. Ο Ανδρέας Εμπειρίκος για την χώρα του Οκτώβρη. Παρουσίαση και Απαγγελία των ποιημάτων Το Θέαμα του Μπογιατίου ως κινουμένου Τοπίου και CCCP - Ρωσία από τον Λεωνίδα Εμπειρίκο (στο πρωτότυπο) και την Λένα Σαρτόρι (σε ρωσική μετάφραση).
·         Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 7 - 9 μ.μ. Συζήτηση με θέμα Φωτογραφία και Επανάσταση.
·         Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 7 - 9 μ.μ. Ομιλία της Μαρίας Τσαντσάνογλου Τυπογραφικοί πειραματισμοί στην περίοδο της ρωσικής πρωτοπορίας.
·         Tρίτη 28 Νοεμβρίου, 7 - 9 μ.μ. Βραδυά "Δράμα στο Φουτουριστικό Καμπαρέ" (ο τίτλος προς τιμήν της χαμένης κινηματογραφικής ταινίας του Μαγιακόφσκι και της παρέας του) με τις εξής "ατραξιόν": Μαγική Λατέρνα με Bill Hunchback, Εξορκισμός με Γέλια του Βελιμίρ Χλιέμπνικωφ, με Θοδωρή Μπασιάκο και φίλους και Μια μέρα με τον Δανιήλ Χαρμς (ιστορίες από το γαλάζιο τετράδιο) Performance με Σοφία Κορώνη. Κείμενο του ποιητή Βασίλη Ludens.
·         Tετάρτη 29 Νοεμβρίου, 7 - 9 μ.μ., Το Μέλλον της Ουτοπίας
 Συζήτηση με τα μέλη της Πρωτοβουλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου