Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑΙΣΤΡΕΣ για τα ΠΟΥΛΙΑ στη ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 


 

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

Κατασκευή ταΐστρας για τους φτερωτούς μας φίλους

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα τις Γιορτές και να χαρείτε τις στιγμές που μας προσφέρουν οι επόμενες ημέρες!

Ωστόσο ένας τρόπος να γιορτάσουμε, είναι η επαφή με τη φύση και την ομορφιά του χειμώνα, που παρά τις αλλαγές του καιρού μας συντροφεύει με σχετικά καλές ημέρες και προς το παρόν χωρίς καθόλου βροχή…

Οπότε πάμε για κατασκευές ταΐστρας για τα πουλιά της πόλης;

Μην ξεχνάμε ότι η πόλη έχει πάντα πουλιά είτε μόνιμα όπως τα σπουργίτια, τα περιστέρια οι δεκοχτούρες, οι καλόγεροι, οι καρακάξες και τα κοτσύφια που βλέπουμε συχνά στα πάρκα είτε τα χειμωνιάτικα, όπως οι σπίνοι, οι κοκκινολαίμηδες, οι σουσουράδες, οι δεντροφυλλοσκόποι και τα ψαρόνια.

Η Greenway Experience σας προτείνει να συμμετέχετε στις επόμενες δραστηριότητες για παιδιά και γονείς στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής τις εξής ημέρες:

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ώρες 10:30 – 13:30

ΤΡΙΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ώρες 10:30 – 13:30 και

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ώρες 10:30 – 13:30

Το ραντεβού μας είναι κάθε φορά στις 10:30 π.μ. στη Μονή Καισαριανής, στη στρογγυλή πλατεία με την πηγή και τον πλάτανο, μόλις περνάμε το τείχος της Μονής στα δεξιά του δρόμου, αρκεί να γνωρίζουμε ότι θα έρθετε!

Η δραστηριότητα θα ξεκινήσει με περίπατο στο δάσος και σε ομαλά μονοπάτια γύρω από τη Μονή, προκειμένου παιδιά και γονείς να απολαύσουν το περιβάλλον, να μάθουν τα φυτά και τα δέντρα, να φωτογραφίσουν, να κάνουν παρατήρηση πουλιών και να συλλέξουν κουκουνάρια και φυσικά υλικά, που θα αξιοποιηθούν κατόπιν στην κατασκευή της ταΐστρας.

Τελικός μας προορισμός είναι το Αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής στη Καλοπούλα, όπου και θα υλοποιηθεί το εργαστήριο: τα παιδιά θα κατασκευάσουν πρωτότυπες ταΐστρες με σποράκια διάφορων ειδών, που θα αποτελέσουν τροφή για τα πουλιά της πόλης τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Όλα τα παιδιά θα πάρουν τις ταΐστρες και θα τις τοποθετήσουν στο μπαλκόνι, στον κήπο ή στο προαύλιο του σχολείου τους και θα πάρουν οδηγίες για να κατασκευάσουν και άλλες ταΐστρες με τους φίλους και συμμαθητές τους.

- Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για παιδιά ενδεικτικά ηλικίας 5-14 χρόνων. Θέσεις περιορισμένες (μέχρι 10 παιδιά).

- Όλες οι διαδρομές είναι βατές, χρειάζεται όμως να φοράτε μποτάκια και όχι αθλητικά πάνινα παπούτσια.

- Το Αναψυκτήριο εξυπηρετεί σε καφέ, νερό, χυμούς και ελαφρύ φαγητό.

Προτείνουμε όμως να έχετε μαζί σας ταπεράκι και κουλουράκια για επιτόπιο πικ νικ!

- Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ πλέον ΦΠΑ για παιδιά και ενήλικες. Ο δεύτερος γονέας δωρεάν.

- ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και επιβεβαιώστε μας ότι τελικά θα συμμετάσχετε στο 6937947072 (Δημήτρης) ή στο 6974510976 (Σπύρος).

Mail στα: greenwayexperience1@gmail.com και infogreenwayexperience@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου