Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Πώς αγκαλιάζουμε έναν σκαντζόχοιρο;

 

της Γιάνα Μπάουερ

Ο σκαντζόχοιρος ζούσε μια ήρεμη ζωή ώσπου μια μέρα κυριεύτηκε από μια ακαταμάχητη επιθυμία να αγκαλιάσει κάποιον.

Ποιος όμως θα αγκάλιαζε έναν αγκαθωτό σκαντζόχοιρο;

Καθώς φαίνεται, κανείς δεν έχει τα κότσια να το κάνει. Ο καημένος ο σκαντζόχοιρος είναι λυπημένος και απελπισμένος. Τα καλά νέα είναι ότι στο δάσος ζει ο Πιπ ντυμένος με μια αλεπουδίσια στολή. Εκείνος είναι που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή με την πονηράδα μιας πραγματικής αλεπούς.

Η ιστορία τιμήθηκε με το Kristina Brenkowa Award 2022, ως το καλύτερο σλοβένικο εικονογραφημένο βιβλίο της χρονιάς.

*

Εικονογράφηση: Πέτερ Σκερλ

*

Η Γιάνα Μπάουερ (Jana Bauer, 1975, Λιουμπλιάνα) είναι διάσημη συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας στη Σλοβενία. Το πρώτο της βιβλίο The Witch Vanisher προτάθηκε για το Βραβείο Večernica (2003) και εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Ακολούθησε μια σειρά βιβλίων με ήρωες μικρούς ντετέκτιβ. Το βιβλίο της Scary Fairy in Wicked Wood (2011) είναι το πιο δημοφιλές, έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες, έχει λάβει το βραβείο Golden Pear και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Večernica και Desetnica. Έχει τιμηθεί επίσης με το βραβείο IBBY στη Λιθουανία και με το πρώτο βραβείο στο διεθνές λογοτεχνικό φεστιβάλ της Βόρειας Μακεδονίας.

Το 2020, έλαβε με το βραβείο Desetnica από την Ένωση Σλοβένων Συγγραφέων για το βιβλίο της Ding Dong Stories. Το τελευταίο της βιβλίο Πώς αγκαλιάζουμε έναν σκαντζόχοιρο; απέσπασε το Βραβείο Kristina Brenkova 2022, ως το καλύτερο σλοβενικό εικονογραφημένο βιβλίο της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου