Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΛΕΤ – Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2022

 


Μια σπουδαία αναγνώριση για τα 50 χρόνια δράσης

στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

23 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

«Η Ακαδημία Αθηνών αποφάσισε ομοφώνως να απονεμηθεί στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) Οίκοθεν Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών «για τα 50 χρόνια συνεχών και επιτυχών δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος της Ελλάδας γενικότερα»» ανέφερε η επιστολή της Ακαδημίας που ανακοίνωσε την φετινή βράβευση της ΕΛΛΕΤ.

 

Ήταν μια σπουδαία αναγνώριση για την συνεχή και συνεπή δουλειά της ΕΛΛΕΤ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μια ένδειξη  ότι το περιβάλλον και η πολιτιστική μας κληρονομιά, ως δίπολο βασικών  ανθρώπινων αξιών, πρέπει πλέον να πάρουν την θέση που τους αξίζει στις προτεραιότητές μας, θεσμικές, πολιτειακές και ατομικές.

 

Το Βραβείο στην Πανηγυρική Συνεδρία της Τρίτης 20/12/2022 στην Ακαδημία Αθηνών παρέλαβε η Πρόεδρος της ΕΛΛΕΤ Λυδία Καρρά μαζί με τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Μιχαήλ.

 

Την ίδια ώρα στα γραφεία της ΕΛΛΕΤ στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων, συνεργάτες, μέλη, φίλοι και υποστηρικτές γιόρταζαν την βράβευση που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά και σηματοδοτεί μια νέα δέσμευση της ΕΛΛΕΤ για συνέχιση της δράσης της με την ίδια συνέπεια και μαχητικότητα στα χρόνια που έρχονται. 

 

Το Βραβείο αφιερώνεται στον πρόσφατα εκλιπόντα ιδρυτή της ΕΛΛΕΤ, Κώστα Καρρά, αλλά και σε όλους εκείνους που στήριξαν το έργο της με όποιο τρόπο μπορούσαν.  Όπως ανέφερε η Λυδία Καρρά στον σύντομο χαιρετισμό της «…Η βράβευση αυτή ανήκει σε όλους μας! Γιατί η προσπάθεια από το ξεκίνημα ήταν συλλογική».

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού: κα Κ. Στεμπίλη - Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693 / E-mail: sepi@ellinikietairia.gr / www.ellet.gr

 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου