Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

O Mύθος της Αμάλθειας : Συμβολισμός και Ρομαντισμός



Ο ευρηματικός συνθέτης Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος, η σοπράνο Εβίτα Χιώτη και το σύνολο σύγχρονης μουσικής ΙΕΡΑΞ καλωσορίζουν το φθινόπωρο μ’ ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό την περασμένη σεζόν.
Ο λόγος για το «Μύθο της Αμάλθειας», μια ιστορία με έντονο συμβολισμό και άκρατο ρομαντισμό που ξεδιπλώνεται μέσα από τις μελωδίες του ίδιου του συνθέτη, κομμάτια του διεθνούς ρεπερτορίου και αφηγηματικές πινελιές.
Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αυτοσχεδιασμό.
Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος εξηγεί: «Η μουσική απαιτεί τη σύνδεση μεταξύ του ερμηνευτή και του ακροατή. Γι’ αυτό και οι συναυλίες είναι απαραίτητες, επειδή δημιουργούν βίωμα. Στην παραπάνω διαδικασία βασικό εργαλείο αποτελεί και ο αυτοσχεδιασμός. Κάθε φορά που ένα έργο εκτελείται ζωντανά, θα πρέπει να έχει νέα στοιχεία, τα οποία θα φέρνουν σε επαφή τα δύο μέρη (κοινό και καλλιτέχνη) δημιουργώντας διαρκώς καινούρια βιώματα».

Η υπόθεση

Ο «Μύθος της Αμάλθειας» είναι μια συμβολική εξιστόρηση των δυνάμεων που μας κυβερνούν. Ο Έρως, το Χάος και ο Χρόνος… Οι ήρωες μέσα από τους οποίους υφαίνεται το δράμα της δημιουργίας και της καταστροφής. Πρωταγωνίστρια, η Αμάλθεια, ένα πλάσμα που ανήκει σε κάποιο άλλο σύμπαν.
Ο ήρωάς μας πρέπει να υποστεί μια κατάρα, αυτή της αιώνιας ζωής. Όμως, θα βιώσει το γήρας της Αμάλθειας, ως ποινή της ύβρεως για την απελευθέρωση της τελευταίας από τα δεσμά της. Με την Αμάλθεια θα είναι ερωτευμένος αιώνια. Η ισορροπία, όμως, δεν θα έρθει ποτέ...
Στη συναυλία της 19ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ζωντανοί αυτοσχεδιασμοί, μεταξύ άλλων των κομματιών Κρύπτη και Ostinato Evening.
Εάν θέλετε συνέντευξη με τον κο Κάσσο, παρακαλώ, επικοινωνήστε με την 
 
Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου