Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

"H εποχή των περιηγητών"



1Ποιος είπε ότι τα ταξίδια είναι μόνο για το καλοκαίρι, πώς οι στιγμές ανεμελιάς συνοδεύονται πάντα από την αλμύρα της θάλασσας και τον καυτό ήλιο που λούζει το κορμί μας; Οι λάτρεις των εξορμήσεων ξέρουν καλά πως τα οδοιπορικά τους μπορούν να ευωδιάζουν ζεστή σοκολάτα, μεθυστικό άρωμα από το ξύλο που καίγεται στο τζάκι και δροσερό φθινοπωρινό αεράκι. Σ’ αυτό το κλίμα υπόσχεται να μας βάλει- με όχημα την υπέροχη μουσική του- ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος.
Ο χαρισματικός συνθέτης επιστρατεύει τις πιο εύστοχες μελωδίες του και μας κλείνει ραντεβού την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στον πιο ατμοσφαιρικό χώρο του κέντρου, το Cabaret Voltaire. Μας υπόσχεται πως αν κλείσουμε τα μάτια μας και αφεθούμε στη μουσική θα κάνουμε ένα υπέροχο φθινοπωρινό οδοιπορικό, βαδίζοντας στα χνάρια των μεγάλων περιηγητών που ταξίδεψαν στη χώρα μας τον 17ο και το 18ο αιώνα.


Μαζί του σ’ αυτό το ταξίδι που έχει τον τίτλο «Η Εποχή των Περιηγητών» θα είναι το ταλαντούχο ντουέτο των Συνόλων Ιέραξ: Η Άννα Χατζηδιάκου στο πιάνο και ο Ίωνας Κουρμπανάς στο βιολί. Οι δύο καλλιτέχνες, υπό της καθοδήγηση του ίδιου, θα επιχειρήσουν να αναμείξουν αρμονικά την κλασική μουσική του 18ου αιώνα με τη Βυζαντινή, παρουσιάζοντας έργα του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου, αλλά και των Corelli, Telemann, Mozart κ.ά.


Πάρτε μια πρώτη γεύση από τη συναυλία, ακούγοντας το παρακάτω κομμάτι εδώ.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η Εποχή Των Περιηγητών
Πότε: Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 20:30
Πού: Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο, τηλ: 210 522 7046
Είσοδος: € 5
Ντουέτο Συνόλων ΙΕΡΑΞ:
Πιάνο: Άννα Χατζηδιάκου
Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
Σύνθεση, κείμενα, πνευστά: Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος






*Τα κοσμήματα που θα φορά η Άννα Χατζηδιάκου είναι από την καλλιτεχνική συλλογή COALing EARTH του brand Aelia by Fotini Kostouli. Πρόκειται για κομμάτια εμπνευσμένα από τον πλανήτη Γη και το Σύμπαν, τα οποία θα συμβάλουν με τη σειρά τους σ’ αυτό το φθινοπωρινό ταξίδι.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος / Μουσικός, Συνθέτης
Τελειόφοιτος της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΕΜΠ). Μουσικά έργα του και ποίηση έχουν αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
Η μουσική του έχει τις βάσεις της στην κλασική, το μπαρόκ καθώς και την μινιμαλιστική μουσική. Ο ίδιος εξερευνά τις δυνατότητες μείξης πρώιμης δυτικής και βυζαντινής μουσικής με τα πιο μοντέρνα ιδιώματα. Έχει δημιουργήσει δύο νέες τεχνικές σύνθεσης, τις «Ψύξις» και «Ροή» για την τονική και ατονική μουσική αντίστοιχα. Ακόμη στα πεδία έρευνάς του βρίσκεται η εσωτερική μουσική -σύνθεση και πράξη- , όπως αυτή έχει εκφραστεί από την ελληνική παράδοση καθώς και από την λόγια οθωμανική και παλαιά ευρωπαϊκή μουσική.
Υπήρξε συνεργάτης του Μουσείου Μακρονήσου καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων της UNESCO και της Delian Society – Κοινότητα με σκοπό την προώθηση της τονικής μουσικής-.Τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» το 2012.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ
Η ‘Αννα Χατζηδιάκου γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1991. Από νωρίς έδειξε κλίση προς την μουσική και ασχολήθηκε με την δυτική καθώς και με την βυζαντινή μουσική. Τελείωσε μουσικό σχολείο και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Παιδαγωγικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου και αποφοίτησε. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της στην μουσική και είναι τελειόφοιτος πτυχίου πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μουσικής, αποσπώντας θετικές κριτικές.

Ο Ίωνας Κουρμπανάς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1994. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού όταν ήταν 12 ετών. Ανάμεσα στους δασκάλους του στο βιολί είναι: Παναγιώτης Άννινος, Γιάννης Μαυρίδης (εξάρχων της ορχήστρας Πατρών), Δημήτρης Σέμσης (εξάρχων της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών), Sergey Kravchenko (Καθηγητής του ωδείου Tchaikovsky της Μόσχας). Έχει εμφανιστεί με την ορχήστρα δωματίου Πατρών, την Ολυμπιακή Συμφωνιέτα, την Καμεράτα νέων του συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και είναι μόνιμο μέλος της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens καθώς και του συνόλου Ιέραξ. Έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου μεταξύ άλλων στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό θέατρο Πατρών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Ζει στην Αθήνα.

Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou
Νάντια Γιαννούλη
PR & Επικοινωνία
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου