Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Μπολερό, ένας Λαβύρινθος του Χρόνου - Τρεις ερμηνείες




Χορός δωματίου, Γαλλική κατάδυση
Φεστιβάλ χορού με Γαλλική μουσική στο Μικροσκοπικό Θέατρο
 


 Στο Μπολερό του Μικροσκοπικού Θεάτρου* συναντώνται τελετουργικά δύο περιστρεφόμενες ιερατικές φιγούρες, που η κίνησή τους πλαισιώνεται, υπογραμμίζεται, μεγεθύνεται και μεταμορφώνεται από το στοιχείο του υφάσματος, του οποίου οι πτυχές λειτουργούν ταυτόχρονα ως θεατρικό ένδυμα και ως σκηνικό εργαλείο.
Η παράσταση περιλαμβάνει τρεις διαδοχικές ερμηνείες του έργου. Την πρώτη εκδοχή παρουσιάζουν δύο γυναίκες, τη δεύτερη δύο άνδρες και την τρίτη μια γυναίκα και ένας άνδρας, σε ένα κάλεσμα για σύγκριση, σπουδή και στοχασμό πάνω στο ρόλο του φύλλου του ερμηνευτή στην παράσταση.
Η κίνηση των χορευτών είναι εξαιρετικά λιτή, υπολογισμένη, αργή και αναλυτική. Ωστόσο, οι κινητικές επιλογές τους μεγεθύνονται δραματικά από τα υφάσματα που τις καλύπτουν.

Ο Λαβύρινθος στον τίτλο του έργου αναφέρεται στις αναρίθμητες επιλογές κίνησης που έχουν στη διάθεσή τους οι χορευτές και στην πολυπλοκότητα των αποφάσεων που καλούνται να πάρουν κατά τη διάρκεια της αυτοσχεδιαστικής ερμηνείας τους.
Αυτή τη φορά στο Μικροσκοπικό Θέατρο τοποθετείται «κάτω από το μικροσκόπιο» αυτή καθεαυτή η λήψη αποφάσεων στον αυτοσχεδιασμό. Ο θεατής παρακολουθεί τους χορευτές να πορεύονται στο λαβύρινθο των επιλογών της κίνησής τους, αλλά έχει ταυτόχρονα να διαχειριστεί και ένα εντελώς δικό του λαβύρινθο: ποιον από τους δυο θα επιλέξει να κοιτάξει κάθε φορά;

Μουσική: Maurice Ravel, Boléro, ερμηνείες Pierre Boulez, Pierre Monteux και Sergiu Chelibidache
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Χορός: Αθηνά Κυρούση ♦ Αλίκη Κόντζιου – Γούσα ♦ Γιάννης Μήτσος Μιχάλης Τσικριτέας Αναστασία Λύρα Κωνσταντίνος ΜίχοςΔιάρκεια: 50 λεπτά.


*Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (150 μέτρα από το Μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6989 443157. Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο, 5 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου