Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Αστυνομία "ευγένειας" στο Παρίσι

Θυμάμαι τη «φιλοσοφία του μπουντουάρ» του Μαρκησίου Ντε Σαντ, όπου εν μέσω πλείστων όσων μπινελικίων σεξουαλικού χαρακτήρος, εξεφωνείτο  ένας καταπληκτικός πληθυντικός ….Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Δήμαρχος του Παρισιού προχώρησε στην προμήθεια 15.000 τασακίων, για να μην απορρίπτουν οι καπνιστές τις γόπες στους δρόμους… Τότε είπα, ΟΚ, η συνήθης γαλατική ευγένεια, αλλά τώρα φαίνεται ότι ο συλλογισμός προχώρησε και ολοκληρώθηκε με μια νέα ολιστική πολιτική εναντίον της αγένειας ! Πολιτική της οποίας  η εμβέλεια εντυπωσιάζει ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες, που βίωσαν μια και μόνο μια φορά ένα συνδικαλιστικό αίτημα αισθητικού τύπου – όταν το ΕΔΠ της Νομικής Αθηνών στη δεκαετία του 90 έθεσε το ζήτημα του καθαρισμού του χώρου μέσα στις επιδιώξεις του…
Να λοιπόν η είδηση :

« Η αγένεια μπορεί να τρελάνει τους Παριζιάνους. Ανδρες που «ανακουφίζονται» δημοσίως, ιδιοκτήτες σκύλων που βρομίζουν τα πεζοδρόμια, καπνιστές που ρίχνουν τις γόπες τους στο δρόμο. Ολα αυτά τους ενοχλούν βαθύτατα. Πλέον, όσοι κάνουν τα παραπάνω, θα μπαίνουν σε μπελάδες.
Οι αρχές της πόλης του φωτός αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία «ταξιαρχία αγένειας», η οποία θα δίνει προειδοποιήσεις ή και πρόστιμα, προκειμένου να πείσει τους παραβάτες να συμπεριφέρονται καλύτερα.
Αυτοί οι νέοι αστυνομικοί αναμένεται να βγουν στους δρόμους στις 12 Σεπτεμβρίου. «Η ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας τους είναι δουλειά της εθνικής αστυνομίας. Θα είναι επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό και την τιμωρία όλων αγενών συμπεριφορών που χαλούν τη ζωή των Παριζιάνων», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κολόμπ Μπροσέλ, σύμφωνα με τον Guardian.
Τα μέλη του νέου σώματος θα φορούν στολή, θα είναι εξοπλισμένοι με κλομπ ή δακρυγόνα και 320 από αυτούς θα αποτελούν την ομάδα ταχείας αντίδρασης και θα είναι σε ετοιμότητα όποτε χρειαστεί, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, όταν και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με τους θορυβώδεις γλεντζέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου