Η έκθεση«Ελληνικό
Απόσταγμα» είναι ημοναδική εκδήλωση
γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικάαποστάγματαόπως το ούζο,
το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι καιτα αποστάγματα σταφυλής, όλα επώνυμα και εμφιαλωμένα. Διοργανώνεταιφέτος για 8η φορά,στις
19 Ιανουαρίου 2025στο Φάρο του Κέντρου ΠολιτισμούΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με
ώρεςλειτουργίας 11:30 - 15:30 & 16:00 - 20:00.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 30 αποσταγματοποιίεςκαι ποτοποιίεςαπό διάφορα μέρη
της χώρας με 150 περίπουπροϊόντα.Μαζί
με τα γνωστά και καθιερωμένα ποτά θα βρίσκονται και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα,
premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών,
αποστάγματα φρούτων και ηδύποτα (λικέρ) από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες
της ελληνικής υπαίθρουπου αιχμαλωτίζουν τις μοναδικές ευωδιές τους στο μπουκάλι.
Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνοελληνικές ποτοποιίεςμε επώνυμα, τυποποιημένα προϊόντα υψηλής
ποιότητας, αυτά που αποτελούν το μέλλον του κλάδου. Παρουσίατων δημιουργών τους,
εκτίθενται προς δοκιμήτα καλύτερα
ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν την αξία και τη μοναδικότητά τους. Με
τέτοια όπλα, τα ποτά αυτά αποτελούν πλέον έμπνευση για πολλούς bartendersκαι mixologists Ελλάδας και εξωτερικού,
είτε για τη δημιουργίαπρωτότυπωνκαι ευφάνταστων κοκτέιλ ή ακόμα και ως
συστατικάπαγκοσμίως γνωστώνκαι εδραιωμένωντέτοιων ποτών, όπωςπικάντικο Negroni με τσίπουρο αντί τζιν
και αρωματικό BloodyMary με ούζο αντί βότκα.
Ξεχωριστέςπαράλληλες
εκδηλώσεις τύπου Μasterclass θα πλαισιώσουν
τηνέκθεση:
«Παράθυρο
στον κόσμο: BaijiuMasterclass», όπουτο εθνικό απόσταγμα της
Κίνας,Baijiu,παρουσιάζεται για πρώτη
φορά στηχώρα μαςσε σεμινάριο γευσιγνωσίας με 7 βραβευμένες ετικέτες που
επεξηγεί ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς παγκοσμίως, ο DerekSandhaus. Η συγκριτική γευστική
δοκιμή «Grappa& Τσίπουρο: αδέρφια ή ξαδέρφια;», βάζει στο μικροσκόπιο ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των
δύο εμβληματικών αποσταγμάτων της Ιταλίας καιτης Ελλάδας με εισηγητές την
οινολόγο Μαρία Ζερβού και τον γευσιγνώστη LucaBonfiglioli.Τέλος, αναδεικνύοντας τη νέα τάση
στο ούζο, η εκδήλωση «Premium Ούζο: Τι είναι και Πώς
Πίνεται» θα προβάλλει
κορυφαία ούζα της Ελλάδας συνοδεία εδεσμάτων από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Περισσότερες
πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και το κόστος τους περιλαμβάνονται στο siteτης έκθεσης.
Το εισιτήριο της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα»μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμαςκοστίζει €15 (φοιτητές 12€) και αφορά μία από τις δύο τετραωρίες, 11:30 - 15:30 ή16:00 - 20:00. Περιλαμβάνει κατάλογο εκθετών και προϊόντων και το ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων. Ο αριθμός εισιτηρίων ανά τετραωρία είναι περιορισμένος, ενώ στην είσοδο της έκθεσης το κόστος τους θα είναι 18€ (φοιτητές 15€)με τη διαθεσιμότητά τους να μην είναι εγγυημένη.Οι θέσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις επίσης εξασφαλίζονταιστην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισιτηρίων.
Πληροφορίες:www.apostagmata.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου