Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Νίκου Ζήβα : Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΉΣ ΕΜΠΕΙΡΊΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝOΪΟΥ.

 

Οι δωρεάν ή με μειωμένο αντίτιμο, αυστηρά ελεγχόμενες - μέσω κρατήσεων - μη μαζικές και με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, επισκέψεις του κοινού, στους χώρους Τέχνης και Πολιτισμού, μπορούν να μετατραπούν στο αντίβαρο του εγκλεισμού και του κατ'οίκον "ήθους" της τηλοψίας και της εικονικής πραγματικότητας, προσεγγίζοντας την μέθεξη με το αυθεντικό.
Η μη μαζικότητα των επισκεπτών και θεατών, η δια ζώσης εμπειρία, η άνετη επικοινωνία και η προνομιακή επαφή τους με το έργο τέχνης, μπορεί να τους μυήσει ως κοινωνούς - μαθητές της Τέχνης σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις της, μέσω ολιγομελών συμμετοχών, επισκέψεων και ξεναγήσεων. Η δε συνθήκη της μη μαζικότητας αίρει και τον χαρακτήρα της "πολιτιστικής βιομηχανίας", αφού μειώνει το γιγαντισμό και επαναφέρει την ανθρώπινη κλίμακα μεταξύ κοινού και τέχνης.
Η αυθεντική πνευματική τροφή είναι τώρα πιο απαραίτητη από ποτέ!! Ας κλείσουμε τις οθόνες και τις πλατφόρμες της εικονικής ζωής!! Ας απαιτήσουμε τις προγραμματισμένες επισκέψεις μας στους χώρους της Τέχνης και του Πολιτισμού μας!!
Οι φορείς των αιθουσών τέχνης, των θεάτρων, των βιβλιοπωλείων, των κινηματογράφων, των μουσικών σκηνών, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, είναι ικανοί και έτοιμοι να υποδεχθούν τους "έγκλειστους", εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου