Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Κ. ΖΥΡΙΝΗΣ - Ι. ΜΠΕΡΤΡΑΝ :ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ 2 – ΟΥΑΝΤΑΝ, ΟΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΟΠΤΑΣΙΑ

 


 

Πρέπει να έχεις πρώτα βουλιάξει στον αέναο κυματισμό της αμμοθάλασσας, λιώσει βαδίζοντας σε φλεγόμενες εκτάσεις σκασμένης γης, τυφλωθεί από τη λευκή αντανάκλαση των αλατοπεδίων,  διασχίσει ασάλευτα καρβουνιασμένα χιλιόμετρα, για να μπορέσεις να καταλάβεις, ή μάλλον να νοιώσεις μέχρι το μεδούλι, τι μπορεί να σημαίνει για τον νομάδα η θέα της όασης και η υπόσχεση του νερού.

 

Μπίλμα, Αγκαντέζ, Γκάο, Τιμπουκτού, Ουαλατά, Τσινγκέτι, Ουαντάν …

Ονόματα σαν μελωδία. Νησιά σπαρμένα στον ωκεανό της άμμου. Πέτρες του Κοντορεβυθούλη στο δρόμο των καραβανιών. Νότες χαραγμένες στην παρτιτούρα της μεγάλης Συμφωνίας της ερήμου…"

 

Εκκινώντας από το "Μάτι της Αφρικής" στη Μαυριτανία, ταξιδεύουμε στη μυθική Ουαντάν, ακολουθώντας τα χνάρια του αγαπημένου Τεοντόρ Μονό,  εμβληματικού εξερευνητή της Σαχάρας, φυσιοδίφη, ακτιβιστή, και πάνω απ' όλα ανθρωπιστή σπουδαίου στοχαστικού βάθους, τα βιβλία του οποίου αποτελούν διαχρονική και αστείρευτη πηγή έμπνευσης, ταξιδιωτικής και όχι μόνο.

 

Όλες οι λεπτομέρειες για το ταξίδι στην Ουαντάν, συνοδεία δεκάδων φωτογραφιών, βρίσκονται εδώ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ 2 – ΟΥΑΝΤΑΝ, ΟΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΟΠΤΑΣΙΑ | Κώστας Ζυρίνης & Ισαβέλλα Μπερτράν

 

Προηγείται το οδοιπορικό: ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ 1 – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ | Κώστας Ζυρίνης & Ισαβέλλα Μπερτράν

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου