Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η Koraly Dimitriadis στην Αθήνα για την παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής : «Ποιήματα για αγάπη και για γ@μήσι»





H ανατρεπτική καλλιτέχνις - ποιήτρια Koraly Dimitriadis έρχεται από Αυστραλία στην Αθήνα για μία και μοναδική performance – παρουσίαση, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Open September 5, στον Πολυχώρο VAULT Theatre Plus. Το event είναι μέρος της Ευρωπαϊκης της περιοδείας, για να παρουσιάσει την Bestseller ποιητική της συλλογή «Ποιήματα για Αγάπη και για Γ@μήσι». Η συλλογή κυκλοφορεί και στα Αγγλικά, από τον Βρετανικό οίκο Honest Publishing.

Η Συλλογή «Ποιήματα για Αγάπη και για Γ@μήσι» είναι μια πρωτοποριακή ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από την ποίηση της κουλτούρας, του διαζυγίου, της αγάπης και την εξωφρενική ανάγκη για εύρεση του σεξουαλικού εαυτού.

“Θέλω να επικοινωνήσω με τις γυναίκες, αυτός είναι ο σκοπός μου, λέει η Dimitriadis. Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στο ποια είμαι και όσων αφορά τη θηλυκότητα μου και να δώσω κουράγιο στις γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει καταπίεση»


Τα “Ποιήματα για Αγάπη και για Γαμήσι” είναι ωμά,
έχουν θράσος και είναι θαραλλέα
{Χρήστος Τσιόλκας, συγγραφέας,
Το Χαστούκι (2010)
και Μπαρακούντα (2014)}


H Αυστραλο-Κύπρια καλλιτέχνις χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας το 2014, για να μεταφράσει τη συλλογή της στα Ελληνικά, μαζί με την Κύπρια μεταφράστρια, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου και παρουσίασε τη συλλογή της στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, με τεράστια επιτυχία.

H Dimitriadis δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.
Η ποίησή της είναι βαριά οπλισμένη
{Κέιτ Χόλντεν, συγγραφέας, In My Skin (2005)}

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης παρευρέθηκε στην παρουσίαση και γοητευμένος από τα ποιήματα της Dimitriadis κι έγραψε ένα άρθρο στη LIFO.gr  ζητώντας από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να χρηματοδοτήσει την ποιήτρια ώστε να παρουσιάσει την συλλογή της και στην Αθήνα.

“Αυτόν ακριβώς το σεξισμό των φίλων…στηλιτεύει η ποιήτρια με τον ερωτικό, στα όρια του παραληρήματος, λόγο της. Όχι σαν νευρωτική φεμινίστρια, αλλά σα γυναίκα που ζει μέσα από τη συνύπαρξη και την κόντρα με το αντρικό φύλο κατά πώς θα το ήθελε και ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ ή και η Laurie Anderson, αν ποτέ επένδυε με τη μουσική της τα πορνογραφικά και άκρως συναισθηματικά ποιήματα-σεντόνια της Koraly Dimitriadis!”


Λίγα λόγια για την
Koraly Dimitriadis

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από Ελληνοκύπριους μετανάστες γονείς. Γράφει ποίηση, πρόζα και πεζό όπου ανιχνεύει το φεμινισμό, το ρατσισμό, τη σεξουαλικότητα καθώς και πολιτιστικά θέματα, ενώ προκαλεί τις παραδοσιακές μορφές ποίησης διαμέσου της γραφής, της παρουσίασης, της φιλμογραφίας και της μουσικής. Η Koraly εργάζεται ως ανεξάρτητη συγγραφέας γνώμης για διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αυστραλία. www.koralydimitriadis.com  Contact koraly.dimitriadis@gmail.com  for interview. 
 

Απόσπασμα από το ποίημα της Koraly Dimitriadis με τίτλο Κυριαρχία:

Σου αρέσουν οι γυναίκες σου να είναι υποτακτικές κι εγώ δεν είμαι.
Παίρνεις το αυτί μου μέσα στο στόμα σου.
''Με ακούς; Να πας να γαμηθείς''
Δεν μιλάς. Σπάνια το κάνεις.
Αρπάζεις και τους δυο καρπούς με το ένα χέρι σφιχτά.
Βάζεις το άλλο σου χέρι μέσα μου.
Με γαμάς με το δάχτυλο. Πονάει. Μ' αρέσει που πονάει.
''Είναι πολύ άγριο, να πας να γαμηθείς, να πας να γαμηθείς...''
Δεν μιλάς. Δεν σε νοιάζει.
Συνεχίζεις να το κάνεις.
Και συνεχίζεις. Και συνεχίζεις...
Κυριαρχία.
Πλήρης υποταγή.
Και μόνο έτσι το θέλω.

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472, 6945 993870

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου