Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝΠΗΓΗ : zoosos.gr
Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας  διαμαρτυρία για τις μαζικές δηλητηριάσεις ζώων που συμβαίνουν συστηματικά στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες περιοχές. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες και ενώ η εκδήλωση είχε προαναγγελθεί πολλά ζώα -γατιά και σκυλιά - βρέθηκαν νεκρά πέριξ την πλατείας και όχι μόνο.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς πόσο λίγοι είναι τελικά αυτοί που νοιάζονται για τα δικαιώματα των ζώων γενικώς. Φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των διοργανωτών φέρνοντας μαζί  τους τετράποδους φίλους τους .
Την εκδήλωση στελέχωσαν μέλη των τοπικών σωματείων (Anim.A.L., Αδέσποτοι Εθελοντές, Ελεύθερος και Φίλοι των ζώων και του περιβάλλοντος). Οι πρόεδροι των φιλοζωικών σωματείων Μαρία Κοντού Μαρία (Anim.A.L.) και Αλεξάνδρα Μουστάκα (Αδέσποτοι Εθελοντές) έκαναν τις εναρκτήριες ομιλίες της εκδήλωσης ενώ η αντιδήμαρχος Δεσποινα Αράπκουλε Δέσποινα απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων.
Στη συνέχεια ο κτηνίατρος Κώστας Ζορμπάς μίλησε για τα είδη φόλας που υπάρχουν και παρουσίασε τις σωστές πρώτες βοήθειες που μπορούμε να παρέχουμε σε ένα δηλητηριασμένο ζώο. Τέλος η δικηγόρος Μάρσα Δημοπούλου αναφέρθηκε στις κυρώσεις που ορίζονται από τον νόμο για όποιον δηλητηριάζει ή κακοποιεί κάποιο ζώο, αδέσποτο ή μη. Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ με χαλαρή μουσική και συζήτηση .

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προσκεκλημένους ομιλητές, τους εθελοντές που συνεργάστηκαν και έδρασαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και όλους εσάς που με την παρουσία σας κάνατε την φωνή μας πιο δυνατή. Επίσης ευχαριστούμε και τα μέλη από τα φιλοζωικά σωματεία των Φαρσάλων και των Τρικάλων που ήρθαν από τόση απόσταση για να διαμαρτυρηθούν μαζί μας.Ευχαριστούμε τον δήμο για την παραχώρηση του χώρου, το καφέ Indigo για την χορηγία του εξοπλισμού και το τυπογραφείο Πενάκι για τις εκτυπώσεις. Σύντομα θα υπάρξουν νέες δράσεις μας και συνεργασίες καθώς και περισσότερο υλικό από την εκδήλωση για αυτό…stay tuned!» καταλήγει η ανακοίνωση των φιλοζωικών φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση – διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου