Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΤΟ ΒΕΛΟΥΛΙ (των Βαλαβάνηδων) ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ                                             
              
Με αφορμή τη β’ έκδοση (Απρίλης 2016) του βιβλίου του αξέχαστου Σήφη Κοσόγλου «Το Βελούλι της ιστορίας και της αντίστασης» και τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Γιώργου Βαλαβάνη (1921-1996), η οικογένεια Βαλαβάνη οργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής
τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου, 7μμ
στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, ισόγειο)

(Η πρώτη έκδοση του βιβλίου, το 2015, έγινε με φροντίδα της οικογένειας του Σήφη Κοσόγλου και της Περιφέρειας Κρήτης, μετά τον θάνατό του).
-       Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης:  

H Μαρία Φραγκιαδάκη, πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου, θα παρουσιάσει το βιβλίο.
Ο Κώστας Τριγώνης θα μιλήσει με αφορμή το ραδιοφωνικό αφιέρωμα που οργάνωσε στη μνήμη του Γιώργου Βαλαβάνη αμέσως μετά το θάνατο του, με φίλους και συναγωνιστές του, που έχουν σήμερα όλοι φύγει.
Η Νάντια Βαλαβάνη θα αναφερθεί στους περίεργους δρόμους της «επίσημης» ιστορίας αλλά και της ιστοριογραφίας στο Ηράκλειο, στην ιστορία του πατέρα της και της οικογένειάς του.

Η  Τερέζα Βαλαβάνη θα μιλήσει για τον πατέρα της ως άνθρωπο και συνειδητό πολίτη.
Κείμενα θα διαβάσουν οι Μαρία Θεοδωράκη και Εμμανουέλα Τσαγλιώτη.
Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης.
-       Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης:
Θα τραγουδήσουν η Ελισάβετ Βερούλη και ο Λάμπης Καραδαγλής.
Μουσικοί στον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, οι Δημήτρης Καρβέλης (κιθάρα) και Δημήτρης Βασμαρής (μπουζούκι). Στα τραγούδια του εργατικού κινήματος, στο πιάνο ο Δημήτρης Σφακιανάκης.   
Η οικογένεια Βαλαβάνη προσκαλεί και καλωσορίζει τους φίλους της ιστορίας και της οικογένειας στην εκδήλωση λόγου και μουσικής γι’  αυτούς που έφυγαν. Ευχαριστεί πολύ, επίσης, την οικογένεια Κοσόγλου, όπως και όλους τους  συντελεστές  της εκδήλωσης για την ευγενική προσφορά τους.
Αθήνα και Ηράκλειο, 20.4.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου