Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Τάκη Μπαρδάκου : "Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων"




Η ιστορία που πρέπει να ειπωθεί:
Για τη φτωχοποίηση
Για την ανθρωπιστική κρίση
Για την ανεργία και την εξαθλίωση


Από 21/4
Στους κινηματογράφους

Επίσημη Πρεμιέρα στις 21/4 στις 19:00
παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών
Στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
Είσοδος Δωρεάν για την πρεμιέρα


Η NEW STAR προβάλλει από την  Πέμπτη  21/4 στους κινηματογράφους, την ταινία του Τάκη Μπαρδάκου,  "Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων" .
Ο Τάκης Μπαρδάκος πήρε τη μηχανή του και έφτιαξε «Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων» στα σκοτεινά και άγρια χρόνια των Μνημονίων, που ακόμα διαπερνούν και διαλύουν τον χωροχρόνο μας. Ένας διευθυντής φωτογραφίας που άφησε το αποτύπωμά του στην ελληνική τηλεόραση -στη λεγόμενη χρυσή εποχή της- με εξαιρετικά δείγματα γραφής. 

Ένας πηγαίος και επίμονος κινηματογραφιστής, ένας εργάτης της εικόνας που τη χτίζει με μοναδική μαεστρία και τέχνη κομμάτι-κομμάτι.
Ένας πολίτης αυτής της χώρας που έδωσε λόγο και ύπαρξη σε άλλους πολίτες που η ίδια η χώρα τούς τιμώρησε, τους ξέχασε, τους γύρισε την πλάτη, τους έδωσε μια κλωτσιά και τους έστειλε στην άβυσσο.

Μετά το τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Για συνεντεύξεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον σκηνοθέτη Τάκη Μπαρδάκο στο 6938-664310

Λίγα λόγια για την ταινία
Η Ελλάδα των «νεόπτωχων» – των ανέργων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης. Η ταινία ακολουθεί τις ιστορίες αρκετών πολιτών, προβάλλοντας την κοινωνική ανισότητα και την αδικία. Το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και η κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, έχουν μετατρέψει το όνειρο της ευημερίας σε έναν κοινωνικό-οικονομικό εφιάλτη. Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι σκληρό και αποδομημένο - όσο σκληρή και αδιέξοδη είναι πολλές φορές η ίδια ζωή – επίκαιρο όμως και αναγκαίο για την κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική συνείδηση και την ανάγκη για διάλογο.
Η ταινία δημιουργήθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση αλλά από τη συνεισφορά απλών πολιτών.

 Σενάριο/Σκηνοθεσία/Φωτογραφία: Τάκης Μπαρδάκος, μοντάζ:  Κώστας Ιορδανίδης και μουσική: Μάριος Στρόφαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου