Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Επαναστατική αρχιτεκτονική σύλληψη : Ένα "πλεκτό" σπίτι για πρόσφυγες !

Η αρχιτέκτονας Abeer Seikaly βρήκε μια υπέροχη ιδέα για να βοηθήσει, να σώσει και να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Η ανακάλυψή της είναι μια πτυσσόμενη σκηνή που ονομάζεται«Weaving a Home» και στόχος της είναι να ανακουφίσει τους πρόσφυγες ώστε να είναι πάλι μαζί.

Εκτός από το γεγονός πως αποτελεί καταφύγιο, η σκηνή μπορεί να συλλέξει νερό, να αποθηκεύσει ηλιακή ενέργεια, να παρέχει ηλεκτρισμό, τρεχούμενο νερό και αποθήκη.

Το νερό της βροχής συλλέγεται από τη κορυφή της σκηνής και φιλτράρεται στις πλευρές της. Οι άνθρωποι που μένουν σε αυτή μπορούν να κάνουν ντουζ χρησιμοποιώντας το νερό που συλλέχθηκε με μια μέθοδο που ονομάζεται thermosiphoning.


Οι κάτοικοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που μεταφέρεται από το ύφασμα της σκηνής σε μια μπαταρία.

Εμπνευσμένο από υλικά που υπάρχουν στη φύση και τις παραδοσιακές κοινωνικές δραστηριότητες η σκηνή έχει επιφάνεια δύο στρωμάτων και εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Επιτρέπει στο δροσερό αέρα να εισέλθει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ τον κρατά μακριά τους χειμερινούς μήνες.

«Το «Weaving a Home» επανεξετάζει την ιδέα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της σκηνής-καταφυγίων με τη δημιουργία ενός τεχνικού, δομικού υλικού που επεκτείνεται και συρικνόνεται για να είναι ευκίνητο καθώς παρέχει ανέσεις ενός συμβατικού σπιτιού όπως θέρμανση, ηλεκτρισμός, νερό, αποθηκευτικός χώρος και άλλα.» Έγραψε στην ιστοσελίδα της η Abeer Seikaly.

Η σκηνή μπορεί επίσης να μετατρέψει την ηλιακή ενέργεια σε θέρμανση και να συλλέξει νερό χάρης στο ύφασμά της.
Η σκηνή διαθέτει δικό της σύστημα συλλογής νερού που το κατευθύνει στα σημεία αποθήκευσης. Η διπλή επιφάνεια επιτρέπει στον κρύο αέρα να εισέλθει το καλοκαίρι ενώ τον κρατά μακριά τον χειμώνα.
Αυτή η καταπληκτική εφεύρεση επιτρέπει στους πρόσφυγες να εγκατασταθούν σε μια νέα γη.

Για αυτό τον λόγο η σκηνή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που ονομάζεται Weaving a Home.
Αυτό επιτρέπει στους πρόσφυγες να είναι πάλι μαζί και να εγκατασταθούν από ένα καταφύγιο σε ένα πραγματικό σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου