Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι γυναίκες τουλάχιστον θεωρούνται θηλαστικά..,

site_1.JPGΥπάρχουν ακραίες Ισλαμιστικές απόψεις, που δεν μπορούμε να τις θεωρήσουμε πλειοψηφικές, όμως και μόνη η ύπαρξή τους πιστοποιεί έναν "οιονεί Μεσαίωνα" που βιώνουν οι κάτοικοι πολλών Μουσουλμανικών χωρών, και πρωτίστως οι γυναίκες.  Ταυτόχρονα αυτές οι απόψεις δηλώνουν την αδυναμία συνύπαρξης των ελευθεριακών δυτικών αξιών με αυτές του ανατολικού δεσποτισμού : Με άλλα λόγια, την ουτοπία της πολυπολιτισμικότητας....
Η ΕΙΔΗΣΗ :  Επιστήμονες από την Σαουδική Αραβία έκαναν μία "εκπληκτική" και "απροσδόκητη" ανακάλυψη, αφού διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι... θηλαστικά και έτσι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τα ζώα.
Πρόκειται, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, για ένα θέμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έχοντας γίνει viral, αφού οι συγκεκριμένοι Σαουδάραβες "επιστήμονες" διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες "δεν είναι πράγματα για το σπίτι αλλά θηλαστικά".
Αυτή η "ιστορική" κοινωνική ανακάλυψη από τους Σαουδάραβες είναι μία μικρή... πρόοδος στο κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα, με ακτιβίστριες να θεωρούν, όσο και αν ακούγεται περίεργο, θετική αυτή την εξέλιξη.
Πάντως η συγκεκριμένη απόφαση των Σαουδαράβων ακαδημαϊκών δεν χαροποίησε την θρησκευτική ελιτ του Βασιλείου αφού πιστεύεται ότι η "ανακάλυψη" μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικοπολιτική αναταραχή και εμπλοκές στο δικαστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου