Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη και τα χελιδόνια!Η Ορνιθολογική Εταιρεία μας προσκαλεί για 22η χρονιά να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της Άνοιξης, στα «Χελιδονίσματα» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύτερο κοινό και  θα πραγματοποιηθεί:Α) Στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον 
την Κυριακή 20 Μαρτίου, ώρες 11.00 – 14.00 στο προαύλιο της Αίθουσας ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και τους «Φίλους του Πάρκου». Η αίθουσα βρίσκεται δίπλα στο κανάλι και στην είσοδο για το «Κέντρο της Γης».Β) Στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι το Σάββατο 2 Απριλίου, ώρες 11:00-14:00 στους ανοικτούς χώρους του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (δίπλα στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ).Γ)  Στο «Αγροκήπιο» Δήμου Ασπροπύργου την Κυριακή 3 Απριλίου, ώρες 12:00-15:00 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ και το Δήμο Ασπροπύργου.           Το «Αγροκήπιο»  βρίσκεται δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου (οδoί Αγίας Μαρίνης και Καποδιστρίου).Δ) Στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Νέας  Μάκρης το Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρες 11:00-14:00 σε συνεργασία με  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρηνών Λιβισιάνων και το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής Νέας Μάκρης.  Η εκδήλωση θα συμπεριλάβει και τα Κάλαντα της Άνοιξης!Τα «Χελιδονίσματα 2016» θα υλοποιηθούν σε 30 περίπου πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς - πολιτιστικούς -εθελοντικούς φορείς  και δήμους.

Όσοι και όσες θέλετε να συμμετέχετε στην υλοποίηση μιας από τις εκδηλώσεις στην Αττική, ας μας ενημερώσετε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσετε, ανάλογα με το αν σας ενδιαφέρουν:- Η ενημέρωση και υποδοχή του κοινού

- Η διαμόρφωση και διακόσμηση του χώρου

- Το κόψιμο και μοίρασμα του πηλού και η συναρμολόγηση κουτιών

- Η απευθείας συνεργασία με παιδιά και γονείς για τον τρόπο και τα στάδια κατασκευής

- Η βελτίωση των φωλιών που θα κατασκευαστούν

- Η παροχή οδηγιών τοποθέτησης και η διανομή των εντύπων για τα Χελιδόνια

- Η λειτουργία του τραπεζιού με το ενημερωτικό υλικό

- Οι φωτογραφήσεις

- Οι μεταφορές

- Ο συντονισμός και

- Οι καλές ιδέες για βελτίωση της ροής της εκδήλωσης!Για περισσότερες πληροφορίες:

Σπύρος Ψύχας

Υπεύθυνος εκδηλώσεων

τηλ. 2108228704  εσωτ.106 και 6974510976

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου