Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης Ιουλίου 2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η ανάδειξη των οργάνων διοίκησης της Π.Ε.Δ.Δ.Υ που θα γίνει σε λίγες μέρες, αποτελεί την σημαντικότερη διαδικασία συμμετοχής και άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των δασολόγων.

Η ενδυνάμωση της Ένωσης είναι ο μόνος τρόπος για στηρίξουμε τον κοινωνικό μας ρόλο και να αναδείξουμε τη δυναμική σχέση του Τομέα μας με την οικονομία αλλά και να μπορέσουμε σαν κλάδος να ανταπεξέλθουμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, που διαμορφώνει νέες επιστημονικές και επαγγελματικές συνθήκες και δημιουργεί κλαδικές αντιξοότητες τις οποίες συναντάμε καθημερινά στο χώρο εργασίας μας. Η ενδυνάμωση πολιτικά και συνδικαλιστικά της Π.Ε.Δ.Δ.Υ είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει μόνο με τη στήριξη και τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Το ερώτημα που θέτουμε σε κάθε συνάδελφο είναι σε ποιο πλαίσιο πολιτικής και κάτω από ποιες προϋποθέσεις καλούμαστε σαν συνδικαλιστές και σαν εργαζόμενοι να διεκπεραιώσουμε αυτό το ρόλο και πόσο έμπρακτα η Πολιτεία έχει στηρίξει το έργο μας. Πόσο έχει κατανοήσει η πολιτική ηγεσία την ανάγκη αναδιοργάνωσης του Τομέα, την ανάγκη προσλήψεων επιστημονικού προσωπικού, την ανάγκη καταπολέμησης των εσωτερικών δυσλειτουργιών και της γραφειοκρατίας που δεν επιτρέπουν στις Υπηρεσίες να προγραμματίσουν και να ολοκληρώσουν τον δασοπολιτικό σχεδιασμό τους.


Αν τα προαναφερόμενα είχαν γίνει κατανοητά, τότε θα είχαμε ένα δείγμα θετικών πολιτικών προθέσεων, κάτι που δυστυχώς όμως δεν έχει συμβεί και σήμερα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε συνδικαλιστικά για να κρατήσουμε όρθιο τον κλάδο και να αλλάξουμε τον Τομέα μας .

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανένα δασολόγο, ότι τόσο ο τομέας όσο και ο κλάδος μας βάλλονται συντεχνιακά και απαξιώνονται καθημερινά, βρισκόμενοι στις τελευταίες επιλογές της, κατά τα λοιπά, «εύγλωττης κυβερνητικής ρητορείας».

Βλέπουμε όλοι να συζητούν πολιτικά για τους δασικούς χάρτες, αλλά κανείς δεν εμβαθύνει και δεν βλέπει πώς και από ποιους υλοποιήθηκε το έργο. Από την άλλη πλευρά η αρμόδια για τη δασική πολιτική ηγεσία, δεν αναγνώρισε και δεν στήριξε το δίκαιο αίτημα για προσλήψεις δασολόγων, ενόψει μάλιστα του δασολογίου και για το λόγο αυτό δεν είδαμε να παίρνει καμία πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση συνολικότερα δεν εκτίμησε ούτε το πάγιο αίτημα για κάθετη διάρθρωση του Τομέα, αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στις αμφίθυμες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών της. Τέλος δεν έγινε καμία θεσμική παρέμβαση για να λυθούν τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με τις καθυστερήσεις ετών στην καταβολή δεδουλευμένων και φτάσαμε στο σημείο οι εργαζόμενοι να πληρώνονται δεδουλευμένες αποδοχές τους μετά από τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.

Στο πλαίσιο αυτό, συνάδελφοι, επιβάλλεται να μείνουμε συνδικαλιστικά όρθιοι κάτω από το βάρος σκληρών πολιτικών και μέτρων, που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται συνεχώς με την επίκληση πολιτικών αριστερόστροφης λιτότητας.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ, με προοδευτικό και σύγχρονο πνεύμα συνεννόησης και δημοκρατικής αντίληψης, προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια με τον πιο επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο να καταθέσει τις θέσεις της, πραγματοποιώντας και τις απαραίτητες συνεργασίες με άλλους συνδικαλιστικούς και επιμελητηριακούς φορείς, ώστε να κρατήσει ζωντανή και αποτελεσματική, τόσο την Υπηρεσία όσο και τον κλάδο.

Ασφαλώς θεωρούμε ότι δεν πετύχαμε όσα είχαμε σχεδιάσει στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, αλλά το ότι σήμερα η Π.Ε.Δ.Δ.Υ αποτελεί το μόνο θεσμικό εργαλείο για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στα μέλη μας και στην εργασιακή τους υπόσταση, έχοντας καταγράψει συνεχή και αδιάλειπτη δράση, αποτελεί απόδειξη της δημοκρατικότητας στις επιλογές μας και της ουσιαστικής συμβολής της παράταξής μας, με τα στελέχη της, στην υλοποίηση των κοινών στόχων που θέσαμε στα συλλογικά μας όργανα.

Στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ βιώνουμε τις ίδιες αγωνίες, τους ίδιους προβληματισμούς και προσδοκίες με τους δασολόγους της Υπηρεσίας. Έχουμε τις ίδιες επιστημονικές και επαγγελματικές ανησυχίες και για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε να συζητάμε ανοιχτά για την αναδιοργάνωση του Τομέα, που κατά την άποψή μας, είναι το σημαντικότερο ζητούμενο σε μια εποχή που ο κλαδικός και τομεακός ανταγωνισμός έχουν κυριαρχήσει.

Όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουμε στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ δεν αναζητούμε τους λιγότερο ή περισσότερο ενόχους στο πολιτικό μας σύστημα και ασφαλώς δεν περιμένουμε νεοφιλελεύθερους ή αριστερούς μεσσίες .

Γνωρίζουμε πως οι επιλογές όλων των τελευταίων Κυβερνήσεων «στόχευαν» τον πιο αδύναμο κρίκο του συστήματος, τον εργαζόμενο στο δημόσιο, που φρόντισαν να στοχοποιήσουν, ώστε και το μισθό του να περικόψουν και τις ώρες εργασίας του να αυξήσουν και την προστασία του κοινωνικού κράτους σε αυτόν να εξαφανίσουν και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να μηδενίσουν.

Σήμερα ζούμε την «αριστερή εκδοχή» της βαρβαρότητας, που ξεκίνησε με τα διλλήματα της εξόδου από την Ε.Ε και το Ευρώ, συνεχίστηκε με την απειλή της κοινωνικής απαξίωσης καταλήγοντας στην «δήθεν έξοδο» από το τρίτο μνημόνιο, αποκρύπτοντας ότι έχει ήδη στρωθεί το χαλί για «μνημόνιο διάρκειας» με τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060 και την διαρκή επιτροπεία. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να ζούμε σαν εργαζόμενοι στο δημόσιο τη «διοικητική και οικονομική ανέχεια» και το «φόβο» για το μέλλον μας που μας οδηγούν ακόμα παρακάτω κοινωνικά και οικονομικά, μέσα στα αδιέξοδα που μας οδηγεί η καταρρέουσα οικονομία και η αναποτελεσματική διοίκηση

Βιώνουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο.

Στον πόλεμο αυτό, αλλά και στα μικρά μέτωπα που ανοίγονται καθημερινά στη ζωή του καθενός μας, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Πολύ δε περισσότερο όσοι από εμάς, με δημόσια παρουσία, με γνώση και υπευθυνότητα και διαχρονική θεσμική δράση, έδωσαν και δίνουν αγώνες για τη βιωσιμότητα και τη διοικητική ανταγωνιστικότητα του Τομέα.

Έχουμε ένα ξεκάθαρο και σταθερό όραμα για την υπηρεσία και τον κλάδο και επιδιώκουμε αυτό, με τη δική σας συμβολή, να γίνει πράξη, για ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας και για εργασιακή ασφάλεια σε κάθε χώρο δουλειάς, για κάθε συνάδελφο.

Με τη συμμετοχή της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ στις εκλογές, για την ανάδειξη των Οργάνων στην Π.Ε.Δ.Δ.Υ, προχωράμε μπροστά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επιστημονική και κλαδική μας καταξίωση, βάζοντας τέλος στις παραταξιακές λογικές που εξέθρεψαν την προκατάληψη και το φόβο των συναδέλφων, αποτρέποντας τους να ασχοληθούν με τα κοινά.

Δυστυχώς, παρωχημένες λογικές που, ενώ έχουν καταδικαστεί στη συνείδησή μας, βλέπουμε να αναπαράγονται καθημερινά. Με μετακινήσεις και παραγκωνισμούς συναδέλφων που όλοι μας καταγγείλαμε και καταδικάσαμε.
Για τους λόγους αυτούς μαζί με όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ, παλιούς και νεότερους, που μας ενώνουν οι κοινές δημοκρατικές και προοδευτικές αντιλήψεις και η διάθεση να ανοίξουμε το διάλογο με όλες τις παρατάξεις, χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά, αγωνιζόμαστε με πλήρη και απόλυτη ελευθερία σκέψης και λόγου, για το δίκαιο κάθε συναδέλφου που διώκεται ή αδικείται.

Σε αυτή τη κοινή προσπάθειά είναι απαραίτητη η δική σας συμμετοχή και η στήριξη του ψηφοδελτίου της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ. Η ψήφος σας είναι ψήφος στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί:

  • 􏰀  Ενάντια στην αντιλαϊκή, βάρβαρη και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.
  • 􏰀  Για την πραγματική αναβάθμιση και καταξίωση της Δασικής Υπηρεσίας και του επιστημονικούμας ρόλου.
  • 􏰀  Για την εργασιακή μας ασφάλεια και σταθερότητα και την προσωπική μας αξιοπρέπεια.

Η ψήφος στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ είναι ψήφος συνέχειας, σταθερότητας και ασφάλειας. Είναι ψήφος για τη θεσμική λειτουργία της Ένωσης Δασολόγων, την παραγωγή θέσεων για την ανάπτυξη και προστασία των δασών, για το κύρος και την αξιοπιστία του κλάδου μας. Η ανάδειξη εκπροσώπων με διάθεση για προσφορά, συνέπεια, σταθερή συνδικαλιστική δράση και επάρκεια γνώσεων, είναι ο μόνος τρόπος για να εργαστούμε όλοι μαζί συστηματικά και αποτελεσματικά για το συμφέρον των μελών μας και του κλάδου.
Καταθέτουμε με συνέπεια και ευθύνη την πρόταση μας και ζητάμε την υπερψήφιση των υποψηφίων της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ.

Αγωνιζόμαστε με εντιμότητα και πίστη στις αρχές μας για την επίτευξη των συνδικαλιστικών στόχων και την υποστήριξη των συμφερόντων των μελών της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου