Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Aίτημα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων προς τη Ρένα Δούρου για μέτρα πυροπροστασίας στο Πεδίον του Άρεως

 


Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως.
ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Αττικής κ.Ρένα Δούρου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, κ.Σωτήριο Τερζούδη
  • Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ.Ηλία Ζαγοραίο
  • Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, κ.Ερμίνα Κυπριανίδου
  • Εντεταλμένη Σύμβουλο Αλσών και Πάρκων Περιφέρειας Αττικής, κ.Βασιλική Λάσκαρη
  • ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως ζητά τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας και διενέργεια άσκησης στο Πάρκο
Αξιότιμη κυρία Δούρου,
Διαπιστώνοντας καθημερινά την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως με τη μαφία των ναρκεμπόρων να χρησιμοποιεί γκαζάκια κάτω από τα πεύκα για την κατασκευή της γυάλινης «πίπας» του ναρκωτικού «σίσα», τον περιφραγμένο χώρο του Green Park να παραμένει μία χωματερή με πάσης φύσεως σκουπίδια, τα παρτέρια του Πάρκου να είναι ακάθαρτα και αφρόντιστα με μαραμένους θάμνους και ξεραμένα από χρόνια δέντρα, το ποτιστικό σύστημα να λειτουργεί κανονικά μόνο σε ορισμένα σημεία του Πάρκου, τις βρύσες τη μία ημέρα να λειτουργούν και την άλλη όχι και τα σιντριβάνια, την υδάτινη διαδρομή και τον Ροδώνα να παραμένουν άνυδρα, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πρόσκληση πυρκαγιάς στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας, ο οποίος υπάγεται στην αποκλειστική ευθύνη σας.

Αιτούμεθα να μας ενημερώσετε πότε έγινε για τελευταία φορά άσκηση πυροπροστασίας στο Πεδίον του Άρεως, εάν λειτουργεί η δεξαμενή νερού στο ανατολικό τμήμα του Πάρκου, εάν έχουν ελεγχθεί οι πυροσβεστικοί κρουνοί ότι είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο ύδρευσης και λειτουργικοί, εάν λειτουργούν οι γεωτρήσεις στο Πεδίο του Άρεως που θα μπορούσαν να υπερκαλύψουν τις ανάγκες άρδευσης αλλά και πυροπροστασίας του Πάρκου.
Ζητάμε ακόμα να γίνει άμεσα άσκηση πυροπροστασίας του Πάρκου με πρόσκληση στους κατοίκους να συμμετέχουν – κάτι που σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε παραπάνω από πρόθυμοι να κάνουμε.
Ας προλάβουμε ενδεχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή του Πεδίου του Άρεως.
Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως, 29 Ιουλίου 2018
Υ.Γ.
  1. Είμαστε στη διάθεσή της Περιφέρειας Αττικής να υποδείξουμε τα περισσότερα από 100 μεγάλα ξερά δέντρα που βρίσκονται στο Πάρκο, τους χώρους μεγάλης συγκέντρωσης σκουπιδιών και ακαθαρσιών και τον ανεπαρκή ποτισμό που οι υπηρεσίες σας ενδεχομένως αγνοούν και πάντως δεν κάνουν κάτι για να αποκαταστήσουν.
  2. Οι μισάνοιχτες πύλες του Πάρκου με τους σκουριασμένους μηχανισμούς που καθιστούν πάρα πολύ δύσκολο το πλήρες άνοιγμά τους, ενδέχεται να αποβούν μοιραίες σε περίπτωση πρόκλησης πανικού, ανάγκη εκκένωση του Πάρκου ή ανάγκη να σπεύσουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου