Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Βουλευτή να σε πεί η μάνα σου !Δημήτρης Κωνσταντάρας
Είδος: Ελληνικό Θέατρο
Σελίδες: 80
Χρονολογία έκδοσης: Ιούλιος 2018
ISBN: 978-618-5286-73-6


Τιμή: 10,6 €Καλός βουλευτής -τουλάχιστον για τον κόσμο- δεν υπάρχει πλέον. Υπάρχει μόνο για τα κανάλια: αυτός που τσακώνεται και με τα μανικετόκουμπά του. Που φωνάζει, που βρίζει, που ωρύεται, που παράγει θέμα… δίνει τίτλο…. Και αναπαράγεται σε όλα τα Μέσα που είναι πρόθυμα να προωθήσουν την όποια κουταμάρα, αρκεί να είναι εντυπωσιακή. Αν δεν τα κάνει αυτά, αν δεν τα λέει… δεν τον καλούν. Πουθενά. Ούτε το κόμμα του τον στέλνει. Τι να τον κάνει; Αφού δεν τα πράττει όλα αυτά, δεν χτυπάει με το χέρι του ή με το τακούνι της το τραπέζι, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ.
Ξέρετε τι λέμε πάντα; Ότι «κανείς δεν πρόκειται να ξαναπαρουσιαστεί ως υποψήφιος».

Κι όμως. Ουρά οι υποψήφιοι έξω απ’ τα γραφεία των κομμάτων. Ακόμα και οι φουρναραίοι κλείνουν τους φούρνους και πάνε για βουλευτές. Και δεν ξέρουν ότι το βουλευτιλίκι είναι και μια περίεργη ολιγαρχία. Οι ολίγοι αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν οι πολλοί κι αυτοί το ανέχονται. Καλά να πάθουν. Και καλά να πάθουμε. Γιατί, μην το ξεχνάμε: Τους βουλευτές, ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε. Και εμείς τους εκλέγουμε.
Το θεατρικό έργο Βουλευτή να σε πει η μάνα σου… του Δημήτρη Κωνσταντάρα, αποτυπώνει όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα από τον τόσο ιδιότυπο κόσμο της πολιτικής.
**
Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας είναι γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα και της Γιούλης Γεωργοπούλου. Σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία στην Αθήνα, έκανε διάφορες δουλειές (από ξεναγός μέχρι μεταφραστής), πριν γίνει δημοσιογράφος με 40χρονη θητεία σε όλα τα ΜΜΕ, ως ρεπόρτερ, συντάκτης, προϊστάμενος, αρχισυντάκτης, παρουσιαστής, sportscaster, παραγωγός και διευθυντής. Ξεχωρίζει τα χρόνια που εργάστηκε στην εφημερίδα Καθημερινή (1974-1985), στην ΕΡΤ (1971-1993) αλλά και στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού, του Αθήνα 9,84 fm (1987) και του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, του MEGA (1989). Ιδιαίτερες γνώσεις, εμπειρίες και μνήμες έχει από την ενεργή ενασχόλησή του με τις δυο διεκδικήσεις της Αθήνας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τη «χαμένη υπόθεση» της Χρυσής Ολυμπιάδας του 1996 και την απόλυτα επιτυχημένη των Αγώνων του 2004. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες τον εξέλεξαν διαδοχικά από το 2002 στην Υπερνομαρχία, τη Βουλή (2004) και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου (2010, 2014). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο «Αμπντί Ιπεκτσί» για την Ελληνοτουρκική φιλία. Συνολικά έχει γράψει 24 βιβλία. Το θεατρικό Βουλευτή να σε πει η μάνα σου… είναι το τέταρτο έργο του.
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου