Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Παρανομία πάνω στην παρανομία...


Καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης : Το Μάρτιο του 2018

Καταγγείλλαμε  στο Συνήγορο του Πολίτη την αυθαίρετη και παράνομη κοπή δέντρων, αλλά και τη χωροθέτηση παιδικής χαράς, σε μπαζωμένο τμήμα του ρέματος της Πικροδάφνης στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Βουλιαγμένης, στο Δήμο Ηλιούπολης, επισυνάπτοντας όλες τις απαντήσεις που λάβαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και συνηγορούν υπέρ αυτών των καταγγελιών.

Το Μάιο του 2018

Κάναμε μηνυτήρια αναφορά στο ΑΤ Ηλιούπολης, κατά παντός υπευθύνου, για τις εργασίες που έλαβαν χώρα στην εν λόγω περιοχή, για την αποκατάσταση της παιδικής χαράς, χωρίς καμία απολύτως άδεια.



Τον Ιούλιο του 2018



Λάβαμε απάντηση  από το Συνήγορο του Πολίτη, που μας δικαιώνει απόλυτα και ζητά από το Δήμο Ηλιούπολης και τη Διεύθυνση Δασών απαντήσεις.  Αναγνωρίζει ότι, η εφαρμογή του άρθρου 5 παρ. 3 του νόμου 4258/2014, που επικαλείται ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης, προϋποθέτει την προηγούμενη οριοθέτηση του ρέματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη Απόφαση  του ΣΤΕ. Επιπλέον, για την κοπή των δέντρων αμφισβητείται η αρμοδιότητα του Δήμου Ηλιούπολης, δεδομένου οτι η περιοχή είναι πολεοδομικά αρρύθμιστη και φαίνεται να εμπίπτει στην εκτός σχεδίου περιοχή, επομένως αρμόδιος φορέας αδειοδότησης είναι η Διεύθυνση Δασών Αθηνών!


Συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2017 καταγγείλαμε:

·  Την παράνομη υλοτομία δέντρων στο χώρο της πρώην παιδικής χαράς  

·  Την αυθαίρετη και παράνομη χωροθέτηση παιδικής χαράς στο συγκεκριμένο σημείο, επειδή αποτελεί μπαζωμένο τμήμα του μη οριοθετημένου ρέματος της Πικροδάφνης 

·  Την ακαταλληλότητα του χώρου για χρήση παιδικής χαράς και την επικινδυνότητα του χώρου δεδομένου οτι είναι μπαζωμένο ρέμα και έχει άμεση γειτνίαση με λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας. Εκτός όλων των άλλων, είναι γνωστό οτι ο ατμοσφαιρικός αέρας μιας περιοχής, με συνεχή ροή  αυτοκινήτων, είναι επιβαρυμένος με ρύπους και εντελώς απροστάτευτος από αυτό, κυρίως μετά την αποψίλωση του χώρου από σχεδόν όλα τα μεγάλα δέντρα. Όλοι γνωρίζουμε οτι όταν κάποιος παίζει ή αθλείται ανοίγουν οι πνεύμονές του και εισπνέει περισσότερο αέρα. Στο συγκεκριμένο χώρο ο αέρας είναι περισσότερο εμπλουτισμένος με καυσαέρια, από οπουδήποτε αλλού....



Βλέπε όλα τα έγγραφα, περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες ΕΔΩ



Ευαγγελία Δημητρίου






--

      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      kin.pol.il@gmail.com
      http://www.kipi.gr
      Facebook:
      Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου