Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Έκθεση ποπ-αρτ,αφιερωμένη στον Πούτιν

Η εξουσία ήταν πάντοτε αποδέκτης   φιλοφρονήσεων από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών- μερικές  από τις οποίες μάλιστα ήταν ιδιαιτέρως άκομψες ...(όρα περίπτωση Σμαραγδή προς Σαμαρά        
    )
Η προσωπολατρία λαϊκών αλλά και "πνευματικών ανθρώπων" ήταν  υπαρκτή στα πλαίσια του υπαρκτού, αν λάβει κανείς υπόψη τους Στάλιν, Τίτο, Μάο, Τσαουσέσκου κ.ά.Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να προσδώσει μύριες επιφυλάξεις σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός  εστιασμένο  πάνω σε μια  ηγετική προσωπικότητα,  που δεν είναι "πρώην" αλλά διαμορφώνει και τώρα το πολιτικό παιχνίδι στη χώρα του. Και που  διεκδικεί ξανά το ίδιο πόστο εξουσίας- με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Φυσικά όλα αυτά δε σημαίνουν ότι ένα  καλλιτεχνικό προϊόν   δεν υπόκειται   πάντοτε σε αξιολόγηση: Έστω και αν βαρύνεται από υποψίες για χρησιμοποίηση πλάγιων μεθόδων προβολής...Μακριά λοιπόν από την αντιμετώπιση  των ύποπτων αυτών προϊόντων  ως-σκουπιδιών-για-πέταμα, 
ακολουθεί  δημοσίευμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ για έκθεση Ποπ-Αρτ αφιερωμένη στον  Πούτιν 


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσιάζεται ως Σούπερμαν, παίκτης του χόκεϊ, φίλος των ζώων, ακόμη και ως Άι Βασίλης, σε εικαστική έκθεση στη Μόσχα, με τίτλο «Super Putin», η οποία είναι αφιερωμένη στον ηγέτη της Ρωσίας, υποψήφιο για τέταρτη προεδρική θητεία.
Σε μια μεγάλη αίθουσα παλιού εργοστασίου που έχει μετατραπεί σε Μουσείο, στο κέντρο της Μόσχας, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν την ώρα που χαϊδεύει ένα κουτάβι, κραδαίνει μια ρωσική σημαία ενώ ιππεύει σε μια αρκούδα, ρίχνει από τον εκτοξευτήρα ρουκετών πυραύλους στα χρώματα της Ρωσίας.

«Κάθε πίνακας υπογραμμίζει μια ιδιότητα και μια αξία του προέδρου» εξηγεί η Γιούλια Τζιούζεβα, μια από τις διοργανώτριες της έκθεσης. Συνολικά, τριάντα ζωγράφοι και γλύπτες, που εκπροσωπούν τη νεολαία της Ρωσίας, μετέχουν στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Μουσείο UMAM, έως τις 15 Ιανουαρίου.


«Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει μια θετική πλευρά του Πούτιν. Όλοι τον αγαπούν, τον σέβονται και τον στηρίζουν» δηλώνει η 22χρονη Ρωσίδα, τονίζοντας ότι «ακόμη και τα πιο ασυνήθιστα έργα της έκθεσης, παρουσιάζουν θετικά τον πρόεδρο, ενώ αρκετά από αυτά τον παρουσιάζουν ως σούπερ - ήρωα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία, μετά τη Μόσχα, θα ταξιδέψει στο Βερολίνο και το Λονδίνο, συμπίπτουν με την ανακοίνωση, την Τετάρτη, της υποψηφιότητας του Πούτιν στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου.

Μια νίκη θα του εξασφαλίσει μια τέταρτη θητεία στην ηγεσία της χώρας έως το 2024, ενώ ο ίδιος θα θεωρείται ο Ρώσος ηγέτης με τη μεγαλύτερη μακροβιότητα στην εξουσία, μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου