Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Το ρούμι και το ουϊσκυ φεστιβαλίζονται, εν Αθήναις


 

 Γιο χο χο, ένα μπουκάλι ρούμι--γιο χο χο , σε ένα βαθύ μπουντρούμι
Ρόμπερτ Λιούϊς Στήβενσον 

Οι πειρατές ακόμη και σε ένα βαθύ μπουντρούμι και με την προοπτική της κρεμάλας, βολεύονταν με ένα μπουκάλι ρούμι : Ιδού η συνηγορία του Στήβενσον στη "Νήσο των Θησαυρών", υπέρ του ευγενούς αυτού ποτού , που θεράπευε ακόμη και υπαρξιακές αγωνίες..
Σήμερα το ρούμι  επιστρατεύεται για άλλες θεραπευτικές διαδικασίες, έχοντας σαν παρέα το Ουϊσκυ- παλιό αντισηπτικό του 19ου αιώνα...

Στο 2ο φεστιβάλ  οι Αθηναίοι καλούνται για να γνωρίσουν καλύτερα  τα δύο μεγάλα αποστάγματα , δοκιμάζοντας μερικά από τα πιο αξιόλογα προϊόντα που υπάρχουν στην ελληνική και διεθνή αγορά, στους  χώρους του Ζαππείου Μεγάρου.

 

Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, συγκριτικές γευσιγνωσίες και συζητήσεις με βάση την ιστορία, την παραγωγή και πορεία των αποσταγμάτων, από γνωστούς επαγγελματίες της βιομηχανίας που θα δώσουν το παρόν και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό .
Τα μπαρ της Αθήνας επίσης θα συμμετέχουν δημιουργικά σ’ ένα κλίμα γιορτής!


 

Το ρούμι την τελευταία δεκαετία βρίσκεται ίσως στην καλύτερη εποχή της σύγχρονης ιστορίας του. Οι μεγάλες εταιρίες εμπλουτίζουν συνεχώς την συλλογή τους, λανσάροντας νέα special edition και όχι μόνο προϊόντα. Πλέον μπορούμε να γευτούμε ένα ώριμο ρούμι όπως ένα παλαιωμένο ουίσκι ή ένα κονιάκ. Οι independent bottlers αυξάνονται, δημιουργώντας κάποια από τα καλύτερα blends που έχουμε δοκιμάσει.Το ποικιλόμορφο αυτό απόσταγμα κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της βιομηχανίας. Αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά εισάγονται επίσημα, πάνω από 40 διαφορετικές ετικέτες, από τις οποίες οι περισσότερες προέρχονται από την Καραϊβική και κάποιες από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

 

Το ουίσκι από την άλλη, θεωρείται από πολλούς και όχι άδικα ο βασιλιάς των αποσταγμάτων. Είναι ένα προϊόν που διέπεται, ίσως από την πιο αυστηρή νομοθεσία όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής του. Επίσης, μπορεί πλέον να συναντήσουμε, φανταστικά ουίσκι όχι μόνο σε Σκωτία, Ιρλανδία, και Αμερική -χώρες με την μεγαλύτερη παράδοση στην παραγωγή του- αλλά και από Ασιατικές χώρες όπως Ιαπωνία και Ταϊβάν. Στο Athens Rum & Whiskey festival θα συνευρεθούν αυτά τα δύο μεγάλα αποστάγματα.


 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 20.00 στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας www.athensrumfestival.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου