Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

το αβγό του Μουσικού Χωριού



forum δημιουργίας



Παράλληλα με την ενδεκαετή του συνεχή δράση στον Άγιο Λαυρέντιο και για 6η συνεχή χρονιά, το δίκτυο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσικού Χωριού συγκεντρώνεται στην αστική έδρα της διοργάνωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το
«αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις. Ειδικότερα, ασκούνται η «δια βίου» μουσική και κινητική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από έναν ετήσιο κύκλο τακτικών συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών, σεμιναρίων και άλλων παράλληλων δράσεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα ανακοινώνονται τα residencies, οι θεματικές συζητήσεις, οι συναυλίες, οι προβολές και οι παραστάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.


  
ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2017/18 (Oκτώβριος – Ιούνιος)
(κλικ στους τίτλους για περισσότερα)



Η ανθρώπινη φωνή στον ποιητικό λόγο και στο ποιητικό θέατρο, στην όπερα και το μουσικό θέατρο, στο κλασσικό τραγούδι αλλά και στο απανταχού τραγούδι των λαών,
μέσα από την παγκόσμια ποίηση της μουσικής! Οδηγός μας το ανθρώπινο σώμα με τις...κρυφές πνευματικές δεξιότητες του τις οποίες μας αποκαλύπτει πάντα - και μόνον - μέσα από την ίδια του την φωνή που είναι η πνοή της ύπαρξής του! Ιδιαίτερες ασκήσεις 45 χρόνων εμπειρίας κατευθύνουν τη διάδραση της φωνής στο σώμα και οδηγούν αυτή σε υψηλότερα επίπεδα έκφρασης και τεχνικής!


Πάνος Λαμπρόπουλος
Το Μουσικό Σώμα
Καλλιεργούμε συστηματικά συγκεκριμένες αρχές όσον αφορά στη σωματική διαχείρηση και τους τρόπους πρόληψης κi εξισορρόπησης της όποιας σωματικής και ψυχικής καταπόνησης. Παράλληλα θέλουμε να προσεγγίσουμε μια πιο αβίαστη σχέση με τη μουσική διαδικασία. Θα μάθουμε να κουρδίζουμε το σώμα και τον εαυτό σαν ένα μουσικό όργανο και να βιώνουμε τη μουσική σαν μία οργανική σωματική λειτουργία.




Η διδασκαλία έχει σαν άξονα ένα ολιστικό σύστημα που με όχημα το διαλογισμό εξισορροπεί  όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης: τη φυσική, τη συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική.




Χρησιμοποιώντας τεχνική και αυτοσχεδιασμό από την γραμμή παράδοσης του Πολωνικού θεάτρου και του Ιαπωνικού Βutoh στην παρούσα εκπαιδευτική διαδικασία θα δουλέψουμε με τα μέσα εκείνα που μας βοηθούν να επαναπρογραμματίσουμε την εσωτερική πλοήγηση προς μια εύρυθμη λειτουργία του σώματος και του νου με στόχο την ανάδυση αυτού που ονομάζουμε Ποιητική του Σώματος Μεσα απο τεχνικες συντονισμού κινησης και φώνησης εξερευνούμε το θέατρο και τον χορό ως μια οντότητα.




Το Εργαστήριο Χοροθεραπείας με άξονα το σώμα και την κίνηση επικεντρώνεται και αναπτύσσεται γύρω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες των συμμετεχόντων για προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Σε ένα περιβάλλον ελευθερίας, αποδοχής, σεβασμού και δημιουργικότητας θα δοθεί η ευκαιρία για βιωματική εξερεύνηση και στοχευμένη δουλειά πτυχών του εαυτού και των σχέσεων, της ενεργούς φυσικής παρουσίας και της βαθιάς σύνδεσης με το σώμα μας, αναγνώρισης και διάνθισης της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους, υποστήριξης της αλληλεπίδρασης και την ανάπτυξης της "ενσυναίσθησης". Κεντρικό σημείο αναφοράς του εργαστηρίου θα είναι το σύμβολο του Λαβυρίνθου.


Ανθή Θάνου
Εργαστήρι Αφήγησης για το Λαϊκό Παραμύθι

Στον κύκλο αυτών των συναντήσεων γνωρίζουμε βαθύτερα το λαϊκό παραμύθι και τα μυστικά του. Πειραματιζόμαστε πάνω στις παραλλαγές του ίδιου μοτίβου, δουλεύουμε τους παραμυθιακούς τύπους φτιάχνοντας τη δική μας παραλλαγή παραμυθιού.Ανακαλύπτουμε αρχετυπικά σύμβολα και τη σημασία τους.Σχεδιάζουμε την δική μας παράσταση αφήγησης, βρίσκουμε το υλικό και ζωντανεύουμε την αφήγηση με τη φωνή και το σώμα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
http://avgo.music-village.gr/gr/εργαστήρια




Eκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχή για όλα τα εργαστήρια:

18 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου 2017




Διεύθυνση:

Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.music-village.gr
www.facebook.com/toavgo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου