Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Έβαζαν φωτιές για να τις σβήσουν οι ίδιοι, με το αζημίωτο

Σημ. ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ : Αυτή η ιστορία θυμίζει ένα διήγημα φρίκης του Έντγκαρ Άλλαν Πόου, που έγινε ταινία (φυσικά) με τον αξέχαστο Βίνσεντ Πράϊς : Δυο εργολάβοι κηδειών ξαπόστελναν στον άλλο κόσμο τους γέρους μιας πολιτείας, σπεύδοντας αμέσως να πάρουν την εργολαβία...

Η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο 15 εθελοντών πυροσβεστών που ξεκινούσε πυρκαγιές για να εισπράττει μετά  αποζημίωση ως  συνδρομή  στις κατασβεστικές επιχειρήσεις. 
Αυτό αποδεικνύει  η υπόθεση που διαλεύκανε η αστυνομία της πόλης Ραγκούζα στη Σικελία, η οποία εξάρθρωσε ένα δίκτυο 15 εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι έβαζαν συστηματικά φωτιές και κατόπιν τηλεφωνούσαν στην έκτακτη γραμμή για βοήθεια, προκειμένου να ενθυλακώνουν τα 10 ευρώ/ώρα που προβλέπονται για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση.

Οι αστυνομικοί στο Ντιστακαμένο ντι Σάντα Κρότσε Καμερίνα συνέλαβαν τον αρχηγό της σπείρας, την ώρα που μαζί με άλλους συνεργούς του μετέβαιναν σε κάποιο δασικό σημείο για να ξεκινήσουν μία πυρκαγιά, την οποία άλλα μέλη της σπείρας επεσήμαιναν στις αρχές, ώστε οι συνεργοί τους να σπεύδουν επί τόπου με τις βοηθητικές υδροφόρες και οχήματα και να εισπράττουν την αποζημίωση για τη συνδρομή τους στις κατασβεστικές επιχειρήσεις.
Και οι 15 κατηγορούμενοι προέρχονται από την επαρχία της Ραγκούζας και έχει διαταχθεί έρευνα εναντίον τους για εξαπάτηση του ιταλικού κράτους και κάποιοι εξ αυτών για δόλιο εμπρησμό.
Οι έρευνες που κατέληξαν στη σύλληψή τους οφείλονται στην καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η τοπική πυροσβεστική διοίκηση της Ραγκούζα, έπειτα από τις υποψίες που κίνησε η ανώμαλη έκρηξη τόσου μεγάλου αριθμού εστιών πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή και η συγκριτικά μεγαλύτερη συμμετοχή μίας συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών στις επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες.
Πηγή: La Repubblica-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου