Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Χαιρετίζεται από την Κυνηγητική Συνομοσπονδία/ καταγγέλλεται από το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ


 

Η νέα ρυθμιστική διάταξη θήρας 2017-18 που υπέγραψε ο ΥΠΕΝ κ.Φάμελλος

χαιρετίζεται από την Κυνηγητική Συνομοσπονδία

καταγγέλλεται από το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «Όπως και πέρυσι, φέτος η δραστηριότητα διαρκεί, ανάλογα με τα επιτρεπόμενα είδη κάθε φορά, από τις 20/8/17 έως 10/3/2018. Μοναδικές αλλαγές φέτος είναι η αύξηση του ημερήσιου ορίου κάρπωσης του αγριόχοιρου στη Δυτική Μακεδονία και την ΠΕ Ιωαννίνων, η δυνατότητα αύξησης της κάρπωσης του είδους σε άλλες περιοχές της χώρας μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού και σύμφωνα με την εισήγηση της οικείας Δασικής Αρχής, καθώς και ο περιορισμός της δραστηριότητας κοντά σε ενεργές κατασκηνώσεις1

 

Η ανακοίνωση της Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος χαιρετίζει την απόφαση και αναφέρει «ο κ. Φάμελλος δεν υιοθέτησε ουδεμία περικοπή από το πλήθος των παντελώς ατεκμηρίωτων περικοπών και περιορισμών της θήρας που ζητούν σε κάθε ευκαιρία οι αντικυνηγετικές ΜΚΟ, πράγμα για το οποίο οι κυνηγοί ευχαριστούν ιδιαίτερα τον κ. Υπουργό2

 

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece καταγγέλλει τα εξής:

1.       Η νέα ρυθμιστική διάταξη θήρας 2017-2018 δεν έλαβε υπόψη του  το Πόρισμα της Ομάδας Εργασίας Αξιολόγησης απόψεων του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι, το οποίο θα έπρεπε να ισχύει για την τρέχουσα κυνηγητική περίοδο.

2.       Η έναρξη και φέτος της κυνηγητικής περιόδου ορίζεται την Κυριακή 20 Αυγούστου. Δυστυχώς ο κ.Φάμελλος  «δεν υιοθέτησε ουδεμία2» πρόταση, ούτε εκείνη  για τη μετάθεση της έναρξης του κυνηγιού  για την  1η Οκτωβρίου.

 

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece καλεί το ΥΠΕΝ να πάρει υπόψη του τις πιέσεις που δέχεται το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας και όχι τις πιέσεις του  λόμπυ των κυνηγών.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου