Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣσυγγραφέας, δημοσιογράφος ακτιβιστήςΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 7 Μαΐου 2017, 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21Συνομιλούμε με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και ακτιβιστή Περικλή Κοροβέση για την πολυσχιδή δράση της ζωής του.

Με αφορμή το βιβλίο Η αδράνεια ροκανίζει το μέλλον (εκδ. Opportuna), θα μιλήσουν οι Στέφανος Ροζάνης και Γιάννης Ραχιώτης. Συντονίζει ο Νίκος Παπαχριστόπουλος.

Θα ακολουθήσει, σε πρώτη προβολή στην Αθήνα, το μικρού μήκους roadmovie ντοκιμαντέρ για τον Περικλή Κοροβέση Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν των Γιώργου Μπουγιούκου και Σπύρου Σκάνδαλου, παραγωγής 2017, έπειτα από την συμμετοχή της στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.Από τις εκδόσεις Opportuna κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση Στο κέντρο του περιθωρίου.

Από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων κυκλοφορούν τα βιβλία Ανθρωποφύλακες και Παράπλευρες καθημερινές απώλειες.
Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη

και άλλων στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί Χούντας. Το πρώτο του βιβλίο, Ανθρωποφύλακες (1969), μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Εκτός από τα πεζά, έχει γράψει θέατρο και παιδικά έργα. Παράλληλα έχει εργαστεί ως αρθρογράφος στην Ελευθεροτυπία, στην Εποχή και πρόσφατα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Επίσης, έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά· πολιτικά ήλογοτεχνικά. Χρημάτισε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων (με το συνδυασμό του Λέοντα Αυδή) και  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ξεκίνημά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου