Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ερασιτέχνες Αστρονόμοι

  

Υπάρχει τίποτε πιο εντυπωσιακό, πιο φαντασιογόνο, πιο καθηλωτικό, πιο στοχαστικό,  από έναν έναστρο ουρανό, σε ένα περιβάλλον  «αδιατάρακτο» από φωτισμούς; Υπάρχει κάτι ανάλογα  μεγάλο και ανυπέρβλητο ώστε να φαίνεται μη περιγράψιμο;  Δε νομίζω.
 Γι αυτό και προτείνω ακόμη και σε όσους  δεν διαθέτουν κατάλληλους εξοπλισμούς να παρευρεθούν στην 9η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Ιουλίου 2015 στους Φιλιππαίους Γρεβενών (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :  Πλανητάριο Θεσσαλονίκης)
Η τοποθεσία είναι οι πρώην κατασκηνώσεις στην θέση Κουρούνα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με άνετη οδική πρόσβαση και πληθώρα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη γύρω περιοχή.
Η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερα σκοτεινό ουρανό, κάτι που διαπιστώθηκε και στην 5η πανελλήνια εξόρμηση που έγινε στο ίδιο σημείο (διοργάνωση του ΟΦΑ το 2011).
Την εκδήλωση πλαισιώνουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου η ομιλία του κ. Θανάση Οικονόμου (καθηγητή αστροφυσικής του Πανεπιστήμιου Σικάγο και συνεργάτη της ΝΑΣΑ) και το Σάββατο 18 Ιουλίου η ομιλία του κ. Γιάννη Σειραδάκη (καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Η ιστοσελίδα της εξόρμησης:
www.astroexormisi2015.gr
Η σελίδα στο facebook:
9η ΠΕΕΑ - Αστροεξόρμηση 2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου