Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

 

Ξεκίνησε με επιτυχία  η φετινή θερινή εικαστική λειτουργία της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. 

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος παρουσιάζει την τρίτη εκδοχή της έκθεσης, με τίτλο "Διαχρονικός Βυρωνισμός".   

Πρόκειται για ζωγραφικές συνθέσεις του ίδιου καθώς και άλλων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών, εμπνευσμένες από τα περίφημα ποιητικά έργα του μεγάλου ρομαντικού, Φιλέλληνα και αγωνιστή Λόρδου Βύρωνα.

Εκτίθενται επίσης ιστορικές, συλλεκτικές εκδόσεις και ντοκουμέντα από την διεθνή δράση του Βύρωνα, με κύριες αναφορές στην εμψυχωτική συμβολή του στην εθνική απελευθέρωση και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. 

Παράλληλα εκτίθενται νέα αποκτήματα της μόνιμης συλλογής, ευφάνταστα έργα τέχνης όλων των τεχνοτροπικών τάσεων, τα οποία είναι  ευγενικές προσφορές καλλιτεχνών, συλλεκτών, εκδοτών και φίλων.

Φέτος η αισθητική επιμέλεια της έκθεσης έγινε με την συνεργασία των Γάλλων ειδικών Φιλίπ Ζαμέτ και Πασκάλ Βουαρέν που ήρθαν στο Αργοστόλι από το Παρίσι.

 

Διάρκεια μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Επισκέψεις- Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο 8 μ.μ -10 μ.μ.

 

COSTAS EVANGELATOS ART-EST

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 (ΤΕΡΜΑ ΒΥΡΩΝΟΣ)

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

www.rodopicollection.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου