Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και εμπειρία καρκίνου

 

Έχω την τιμή να είμαι υπεύθυνη σε αυτό το εργαστήρι +γραφής για νέες που είχαν ή έχουν την εμπειρία της ασθένειας του καρκίνου και απευθύνομαι σε όποια ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Δηλώσεις συμμετοχής: 215.215.1366, keyeepso@cancerhellas.org

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής: 31 Ιούλιου 2022

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

 

❗️ To KE.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο. της Ε.Α.Ε. στο πλαίσιο του ΑΡΙΑΔΝΗ PROJECT ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας εργαστηρίου συγγραφής για νέους/νέες με νεοπλασματικές ασθένειες.

Το Εργαστήρι +Γραφής απευθύνεται σε γυναίκες που είχαν την εμπειρία της ασθένειας του καρκίνου, έχουν ολοκληρώσει τις θεραπείες τους και έχουν ήδη ξεκινήσει ή έχουν ολοκληρώσει μια ψυχοθεραπευτική υποστήριξη και επιθυμούν να εντρυφήσουν σε θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις σχετικά με τη λογοτεχνία, τη συγγραφή και συνολικά την παραγωγή και την έκδοση ενός βιβλίου, καλλιεργώντας το ταλέντο τους και ξεκινώντας, έτσι, τη δική τους πορεία στην συγγραφή.

Αν και η πρώτη κοινή παράμετρος των συμμετεχουσών, στην ομάδα του εργαστηρίου, είναι η εμπειρία της ασθένειας του καρκίνου, η κυρίαρχη κοινή είναι η γραφή και η αγάπη προς τη λογοτεχνία και το βιβλίο. Είτε κάποια γράφει είτε έχει εκδώσει, είτε απλά επιθυμεί να ανακαλύψει τον κόσμο της συγγραφής, η συμμετοχή της στο εργαστήριο θα της δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει, να μάθει, να μοιραστεί, να γράψει, να εκφραστεί και να γίνει συμμέτοχη δημιουργίας αποκτώντας εφόδια τεχνικής της γραφής, υποστηριγμένη συναισθηματικά από το ασφαλές πλαίσιο της ομαδικής συνεργασίας.

❗️ 

Η δομή του εργαστηρίου θα έχει τους παρακάτω άξονες:

Α)Εισαγωγικά- Γνωριμία - Σκοπός- Στόχοι.

Β) Αναγνωστικές προσεγγίσεις της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Γ) Συνοπτική παρουσίαση της Ιστορίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Δ)Γνωριμία και συζήτηση με έμπειρους λογοτέχνες, όπου θα εστιάσουμε σε διάφορα είδη λογοτεχνίας

- Αφηγηματολογία- Πλοκή- Χαρακτήρες- Μυθοπλασία

- Ποίηση

- Γραφή σύντομης φόρμας

- Παιδικό βιβλίο

Ε) Αφόρμηση γραφής μέσω λέξεων- εικόνων- φράσεων

ΣΤ) Ανάγνωση κειμένων και δημιουργία συλλογής

Ζ) Στάδια παραγωγής βιβλίου (Επιμέλεια-Γραφιστική επεξεργασία/ Εκτύπωση/ Βιβλιοδεσία

Η) Αξιολόγηση

❗️ Μετά το πέρας του εργαστηρίου τα κείμενα των συμμετεχόντων, με τη σύμφωνη γνώμη τους, μπορούν να αποτελέσουν το περιεχόμενο ενός συλλογικού τόμου προς δημοσίευση.

Έναρξη  εργαστηρίου:  5/9/2022

Διάρκεια: 6 μήνες

Δηλώσεις συμμετοχής: 215.215.1366, keyeepso@cancerhellas.org

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής: 31 Ιούλιου 2022

Η επιλογή θα γίνει κατόπιν προσωπικής συνέντευξης με την υπεύθυνη του εργαστηρίου.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Κατερίνα Θανοπούλου: Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

Η Κατερίνα Θανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μαθηματικός ειδικής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ειδική Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική και Εξ Αποστάσεως. Συμμετείχε στην συλλογική έκδοση Το Θέατρο και οι τεχνικές του ως μοχλός ανάπτυξης του εκπαιδευτικού. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα σε πολιτιστικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ ασχολείται με επιμέλειες έκδοσης και εικονογραφήσεις βιβλίων. Παράλληλα, από τη φοιτητική της ηλικία, δραστηριοποιείται σε τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της δια βίου μάθησης και της αυτοδιοίκησης. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές Λαβύρινθος Μνήμη (2015) και Άπνοια Μνήμη (2018), που βρίσκονται στην 2η έκδοσή τους και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άπαρσις και τον Ιούλιο του 2021 την 3η ποιητική της συλλογή με τίτλο Ζώσα Μνήμη. Επιμελήθηκε τους συλλογικούς τόμους Τα διηγήματα του Εγκλεισμού, 2020, εκδ. Άπαρσις και Ημερολόγιο Ποίησης, 2021, εκδ. Άπαρσις, ενώ συμμετείχε σε αρκετούς συλλογικούς τόμους ποίησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου