Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

8000 +1 αναρτήσεις

 

                                                

Είναι φανερό ότι ο αγώνας έχει μπεί σε μια νέα φάση. Από τη μια πλευρά η ασχημοκρατική παράκρουση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως καθοδηγείται από τα σχέδια και τις πρακτικές εγκατάστασης ανεμογεννητριών επί χερσαίου εδάφους, ευνοούμενη μάλιστα  από τις «βαρυσήμαντες» σκέψεις διαφόρων, πρώην, νυν και μελλοντικών οικονομισάριων: Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν περιθώρια για την επιθαλάσσια άντληση αιολικής ενέργειας !

 Από την άλλη πλευρά έρχεται η κατάσταση της ελληνικής υπαίθρου – που είναι σε μεγάλο βαθμό αποκαρδιωτική – καθώς και η κατάσταση του ελληνικού αστικού χώρου : Που βολοδέρνει στα ίδια και στα ίδια κρατώντας ορισμένες δευτερεύουσες- τι λέω, τριτεύουσες -  «βελτιώσεις» -  ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται αυτές που αφορούν  το παρουσιαστικό των δένδρων  : Να φαίνονται και να είναι όσο γίνεται πιο λειτουργοκεντρικά, αισθητικώς πιο άστοχα.

Οι πυρκαγιές   καίνε τη χώρα, καίνε και την εκτίμησή μας στην αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Το θερμόμετρο απελπιστικά ανεβαίνει, ο πόλεμος κάνει το παρόν υπονομευμένο, οι πατριώτες δεν αρκούν πλέον. Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται, το «γ@μάτε γιατί χανόμαστε» λαμβάνει ισχύ καθολικού αξιώματος.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο υπάρχουμε, προς ώρας απογράφοντας το κακό, που όλο κερδίζει έδαφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου