Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Moby Dick : Το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Christmas Theater

 

moby website

 

Ο Moby Dick επιστρέφει. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όλων των εποχών μετατρέπεται σε μιούζικαλ από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Η μνημειώδης αναμέτρηση του ανθρώπου με τον Θεό, ένα ταξίδι στον χρόνο, και ένα μιούζικαλ. Ο πολιτισμός, έτσι όπως τον αντιλαμβάνεται το Ίδρυμα Ωνάση, βγαίνει έξω και ταξιδεύει στην πόλη, κατεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας και συνηγορεί για τη διαχρονικότητά του. Με σεβασμό για το παρελθόν, αλλά αποφεύγοντας τη νοσταλγία ή την εξιδανίκευσή του, το Onassis Culture στρέφει το βλέμμα προς το μέλλον. Αυτή τη φορά κατευθύνεται προς το Christmas Theater, συνεργάζεται με δύο από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες του χώρου και κάνουν μαζί ένα ταξίδι στον χρόνο, σε ένα από τα επιδραστικότερα μυθιστορήματα μέχρι σήμερα, την ιστορία του Moby Dick του Herman Melville. Η Φιλία, η Ανθρώπινη Μοίρα και ο Θεός στη σκηνή του Christmas Theater.

Μια συγκλονιστική περιπέτεια για τη ζωή στη θάλασσα και τη φαλαινοθηρία παίρνει μορφή και μεταφέρεται στη σκηνή του Christmas Theater.

Ένα απλό παραμύθι ή μια περιπέτεια στη θάλασσα; Το βιβλίο που διασκευάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο από την πρώτη του έκδοση το 1851 έως και σήμερα, έρχεται στη σκηνή του Christmas Theater. Η ιστορία ενός καπετάνιου που θέλει να πάρει εκδίκηση σκοτώνοντας μια τεράστια λευκή φάλαινα η οποία, σε προηγούμενο ταξίδι του, είχε επιτεθεί στο πλήρωμα, τον ίδιο αλλά και το πλοίο του, μοιάζει να είναι η ίδια ιστορία που η ανθρωπότητα όπως την γνωρίζουμε σήμερα, έχει τόσο πολλή ανάγκη. Έναν πολυδιάστατο Moby Dick.

Στο έργο αυτό, ο καπετάνιος Αχαάβ, καταλήγει ο πιο συγκινητικός Άγιος. Ζητά με απαράμιλλη γενναιότητα να θυσιασθεί για να εισακουσθεί από τον αδιάφορο σκληρό Πατέρα η ανάγκη του για ελευθερία και αγάπη. Και, σαν όλους τους Άγιους, έχει πάρει μαζί του εν τέλει όλο το πλήρωμα του που δεν είναι άλλο από τους θεατές, που καλούνται να διαλέξουν «στρατόπεδο» μεταξύ του ιδεολόγου μαχητή της Αλήθειας Αχαάβ, του γενναίου πρώτου υποπλοιάρχου Στάρμπακ, του δεύτερου υποπλοιάρχου Σταμπ, του ρεαλιστή Φλασκ και του ιστορικού καταγραφέα Ισμαήλ. Γιατί όπως όλα τα αριστουργήματα, έτσι και ο Moby Dick είναι ένα αιώνιο γενετικό εργαστήρι ιδεών. Αρκεί να βάλεις τις σωστές έννοιες στην ίδια ιστορία και αυτές με τη σειρά τους θα αναπαράγονται και θα αναπαράγουν.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με τον Γιάννη Κακλέα, φέρνει στο Christmas Theater μια ιστορία που τον σημάδεψε από τα παιδικά του χρόνια έως και σήμερα. Μια ιστορία που στα μάτια πολλών, είναι πάντα επίκαιρη. Ο Moby Dick αφήνει πίσω του τις λέξεις και αποτυπώνεται με συναίσθημα σε μια συγκλονιστική περιπέτεια για τη ζωή στη θάλασσα και τη φαλαινοθηρία χρησιμοποιώντας 3D graphics και ολογράμματα.

 DSC 0144

 DSC 0251

 

 

DSC 1175

DSC 0666

 

 

Photos by Peter Tamas

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική – Λιμπρέτο: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Μαέστρος παράστασης: Αλέξης Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Virtual effects, ολογράμματα: Ευάγγελος Κουλουκύθας - Candyshop VFX
σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer και τον Στάθη Αθανασίου
Music Co-ordinator: Τάσος Ρωσόπουλος
Υπεύθυνος Ήχου – PA Front of House: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Feli Moschos, Ρέα Σαμαροπούλου
Βοηθός Σκηνογράφος: Ελίνα Δράκου
Οργάνωση Παραγωγής: Βασίλης Δραμουντάνης
Back Tracks Διεύθυνση Ορχήστρας: Πάνος Βλάχος, Τon meister: Τάσος Ρωσόπουλος
Ηχογράφηση: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Νίκος Παππάς
Διεύθυνση παραγωγής: Κωνσταντίνος Σαγιάς
Συντονισμός παραγωγής: Κωνσταντίνα Τζιλίρα
Εκτέλεση Παραγωγής: GG Productions


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Καπετάνιος Αχαάβ, Μπάμπης Βελισσάριος
Ισμαήλ, Αιμιλιανός Σταματάκης (Β' Διανομή Αντώνης Βλάχος)
Α' Υποπλοίαρχος Στάρμπακ, Θοδωρής Βουτσικάκης (Β' Διανομή Νικόλας Μαραζιώτης) *
Β΄ Υποπλοίαρχος Σταμπ, Ναύτης του πλοίου «Όρκα», Ιβάν Σβιτάїλο
Στον ρόλο του Γάλλου Σιτιστή, o λυρικός κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης

Και οι

Πέτρος Κιβούρης, Κάπτεν Πίλεγκ, Ναύτης από το Λονγκ Άιλαντ, Γιάννης Στόλλας
Κάπτεν Μπίλνταντ, Ξυλουργός, Ναύτης από τη Νήσο Μαν, Δημήτρης Γεωργαλάς
Γέρος μάγειρας του καραβιού Φλις, Πιστός στην Εκκλησία των Φαλαινοθήρων, Jerome Kaluta
Πατήρ Μαπλς, Πάρσος Φεϊντάλλα, Νικόλας Καραγκιαούρης
Καμακιστής Κουίκουεγκ, Θοδωρής Μπουζικάκος
Γ΄ Υποπλοίαρχος Φλασκ, Πιστός στην Εκκλησία των Φαλαινοθήρων, Πάνος Ζώης
Πιπ το καμαροτάκι, Λίνος Μάνεσης
Ναύτης-κλοσάρ Ηλιού, Ναύτης από Ιρλανδία, Αντώνης Βλάχος
Καπετάνιος Γκάρντερ του πλοίου «Ραχήλ», Ναύτης, Θοδωρής Τσουανάτος
Καμακιστής Ντάγκου, Σαμουήλ Ακινόλα
Ναύτης, Βοηθός στο Πανδοχείο «Ο Φυσητήρας», Θανάσης Ισιδώρου
Β΄ Ναύτης από το Ναντάκετ, Νικόλας Μαραζιώτης
Ξαρτιέρης από τη Νήσο Μαν, Ναύτης Μαλτέζος, Γρηγόρης Ποιμενίδης
Ναύτης Σικελός, Δημήτρης Σταματελόπουλος
Ναύτης, Γιώργος Στάμος
Ναύτης από το Ναντάκετ, Ορφέας Τσαρέκας
Καμακιστής Τάστιγκο, Βασίλης Τσιγκριστάρης
Σιδεράς Περθ, Ναύτης Ισπανός, Αλέξανδρος Ψυχράμης
*Β’ Διανομή Στάρμπακ: Νικόλας Μαραζιώτης
(Ημερομηνίες: 16 & 23 Φεβρουαρίου, 2, 8, 9, 20, 23 & 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου 2022)

Ορχήστρα Θεάτρου:
Sergiu Nastasa (α΄ βιολί) / Πέτρος Χρηστίδης (α΄ βιολί) / Κωνσταντίνος Λούστας (β΄ βιολί) / Λευτέρης Παπανικολάου (β΄ βιολί) / Βασιλική Μαζαράκη (β΄ βιολί) / Έλλη Φιλίππου (τσέλο) / Λυδία Παναγιωταρέα (τσέλο) / Αμαλία Γιαννοπούλου (τσέλο) / Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο) / Ηλίας Καρκαβέλιας (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο) / Ηλίας Σκορδίλης (κλαρινέτο) / Ιωάννης Κρητικός (κλαρινέτο) / Μίνα Τσάμου (κλαρινέτο) / Στέφανος Δάφνης (τρομπέτα) / Στυλιανός Δρίτσας (τρομπέτα) / Ξενοφών Βερνίκος (τρομπέτα) / Χρήστος Γιάκκας (τρομπόνι) / Ηλίας Βορτελίνας (τρομπόνι) / Θεόδωρος Ηλίας Βαζάκας (κρουστά) / Θεοδώρα Τσιτσιμπή (κρουστά) / Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς) / Ιωάννης Καραχάλιος (ντραμς) / Ευριπίδης Ζεμενίδης (ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα) / Μιχάλης Τσιφτσής (ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα) / Αντρέας Κουρέτας (πιάνο, keyboards) / Βικτωρία Κιαζίμη (πιάνο, keyboards)

 DSC 0453

DSC 1051 

 DSC 9954

 DSC 1122

Photos by Peter Tamas

 

Στις Παραγωγές του Onassis Culture με ασφάλεια
Ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η είσοδος στο Christmas Theater για την παραγωγή Moby Dick The Musical επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για ανηλικους θεατές από 4 έως 11 ετών, η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται με δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo. Ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιείται από ειδικά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο με σάρωση του σχετικού κωδικού QR, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή “CovidFreeGr”. Στις παραγωγές μας, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων.

Πρόσβαση: Το Christmas Theater διαθέτει χώρο στάθμευσης.
Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Από το κέντρο μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 608 Γαλάτσι – Ακαδημία – Νεκροταφείο Ζωγράφου με κατεύθυνση προς Γαλάτσι και να κατεβείτε στη στάση Αθλητικό Κέντρο. Από εκεί χρησιμοποιείτε την πεζογέφυρα και να περάσετε απέναντι. Για την επιστροφή σας η αφετηρία της γραμμής βρίσκεται ακριβώς έξω από το θέατρο.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πράσινη γραμμή του μετρό (ηλεκτρικός) και να πάρετε τη γραμμή 444 από τους σταθμούς Άνω Πατήσια ή Ειρήνη και να κατεβείτε στη Στάση Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατo 20:00
Christmas Theater (Λεωφόρος Βεΐκου 139, Γαλάτσι)

Κυριακή 19:00
Christmas Theater (Λεωφόρος Βεΐκου 139, Γαλάτσι)

*Ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η είσοδος στο Christmas Theater για την παραγωγή MOBY DICK The Musical επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για ανήλικους θεατές από 4 έως 11 ετών, η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται με δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo. Ο έλεγχος των απαραίτητων δικαιολογητικών πραγματοποιείται από ειδικά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο με σάρωση του σχετικού κωδικού QR, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή “CovidFreeGr”. Στις παραγωγές μας, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων.

Πηγή: ONASSIS

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου