Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ελένη Ανδρεάδη, συγγραφέας οικολογικών παραμυθιών

image


Η Ελένη Ανδρεάδη, η συγγραφέας μεταξύ άλλων της βραβευμένης, bestseller περιβαλλοντικής σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη», ειδική σε θέματα αειφορίας και στο να ενθουσιάζει τα παιδιά πάνω σε αυτά, επιστρέφει με νέο βιβλίο. Αυτή τη φορά απευθύνεται σε λίγο μικρότερα παιδιά (4 ετών και πάνω), όμως ο σκοπός της παραμένει πάντα ο ίδιος: Να ευαισθητοποιήσει με την πρωτότυπη μυθοπλασία της σχετικά με τα τόσο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, να προτείνει λύσεις και να εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες να γίνουν «υπερήρωες», αναλαμβάνοντας δράση!
Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση του αγοριού στο παραμύθι «Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου. Με τη βοήθεια της αδερφής του, και έπειτα από ένα μεγάλο μυστήριο στο οποίο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, σύντομα θα καταλάβει πως οι κάτοικοι της Γης συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε άλλο καταφύγιο πέρα από τον πλανήτη μας – έναν Πλανήτη Β –, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε αλλού. Η Γη είναι το μοναδικό μας σπίτι και το παιδί τώρα πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τη σώσει! Κάτι που σύντομα θα διαπιστώσει πως είναι δουλειά για σωστούς υπερήρωες…

Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος: Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β
Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: Από 4 ετών
Εξώφυλλο: Σκληρό
Σελίδες: 40
Κυκλοφορία: 3/3/2022

Λίγα λόγια…
… για την ιστορία
Όταν η αδερφή του σβήνει το γράμμα Β από τον μαυροπίνακα, το αγόρι ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να καταλάβει γιατί το δεύτερο γράμμα της αλφαβήτας δεν της αρέσει καθόλου. Η προσπάθειά του να λύσει το μυστήριο, αλλά και να την ακολουθήσει δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Διότι αυτή έχει αποφασίσει να σώσει τον πλανήτη, και θα ταξιδέψει μακριά για να το επιτύχει…
Ένα οικολογικό παραμύθι, μια τρυφερή ιστορία από τη γνωστή περιβαλλοντολόγο και βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέα, με την ευφάνταστη εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, που έχει λάβει έξι φορές το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

… για την συγγραφέα
Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έχει ταξιδέψει και δουλέψει σε πολλές χώρες πάνω στην αειφορία και στρατηγική, όπως στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική, και από τους ύφαλους της Ονδούρας μέχρι τους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ, πήρε ένα μάθημα στη δημιουργική γραφή και έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα. Όταν γύρισε στην Ελλάδα το 2009, ίδρυσε τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη, η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές. Τα βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα της οργάνωσης υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και έχουν βραβευτεί για την καινοτομία τους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρώτο βιβλίο της, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ το δεύτερο της σειράς βρέθηκε στις βραχείες λίστες. Το εφηβικό μυθιστόρημα της για την κλιματική αλλαγή, Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης τιμήθηκε στη Χρυσή Λίστα 2019 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex. Τα βιβλία της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα πέντε βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη, το εικονογραφημένο Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου, καθώς και Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης. Είναι μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Προσωπικοτήτων για το Διεθνές Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN).

 

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου