Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Βήμα εμπρός ή βήμα πίσω;

 την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, στις 18:00 μμ, η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (ΓΕΚ) διοργανώνει συζήτηση με θέμα: “Από τους 36 ΦΔΠΠ(Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών) στον Ενα :  Βήμα εμπρός ή βήμα πίσω”.

 

Η εκδήλωση, αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς πετυχημένων εκδηλώσεων-συζητήσεων της ΓΕΚ με θέματα επικαιρότητας που απασχολούν όχι μόνο τη γεωτεχνική κοινότητα, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

 

Με τον ν. 4685/2020, προβλέφθηκε η κατάργηση των 36 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔ) της χώρας ως ανεξάρτητα ΝΠΙΔ και η συρρίκνωση και μετάβαση τους, ως Τμήματα της Δημόσιας Διοίκησης, σε ένα εποπτευόμενο από το ΥΠΕΝ συγκεντρωτικό ΝΠΙΔ, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Η ρύθμιση αυτή ουσιαστικά και τυπικά κατάργησε πρόσφατο νόμο του 2018 για τους ΦΔ, πριν προλάβει να εφαρμοστεί και να αξιολογηθεί.

 

Ο ν.4685/2020 προέβλεπε μεταβατικό στάδιο ένταξης των ΦΔ στον ΟΦΥΠΕΚΑ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της μετάβασης, η οποία τελικά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σταδιακά μόλις στο τρίμηνο που διανύουμε.  

 

Το ερώτημα που τίθεται για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου αποκρυσταλλώνεται στον τίτλο της εκδήλωσης: Αποτελεί βήμα προς τα εμπρός η εφαρμογή του ή βήμα προς τα πίσω;

Το ερώτημα αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με τη βοήθεια εκλεκτών προσκεκλημένων και όσων μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας!  

 

Παρά την, κατά την ψήφιση του ν.4685/2020, αρνητική τοποθέτηση της ΓΕΚ, θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή σας η εκδήλωση δημιουργεί μια επιπλέον ευκαιρία εξαγωγής συμπερασμάτων και επικαιροποίησης της θέσης μας με την ανάλυση παλαιών και νέων δεδομένων, αλλά και μας προκαλεί να μην μένουμε άκαμπτοι και στατικοί.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη:

 

Για τη συμμετοχή σας πιέστε εδώ:

https://us02web.zoom.us/j/84975572692?pwd=ZjdhTG14eU85Si8wNStyZ0NRSDMvZz09

 

Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση

Facebook:

 

--
ΠΕΕΓΕΠ www.peegep.gr
---

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου