Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Φόρουμ για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και την Βιώσιμη Ανάπτυξη

 

Στις 23 Μαρτίου ξεκινάει το EESDForum 2022, το Φόρουμ για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η μόνη ετήσια πλατφόρμα διαβούλευσης και ενημέρωσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα στα Δωδεκάνησα. Σκοπός του EESDForumείναι να προωθήσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών, να προβάλει καλές πρακτικές από την Ελλάδα και την Ευρώπη και να προωθήσει τοπικά παραδείγματα. Το EESDForumείναι αφιερωμένο στην προσπάθεια για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 4 κεντρικές εκδηλώσεις:

 

23 Μαρτίου 2022: Ενισχύοντας τη νεολαία του σήμερα για τον κόσμο του αύριο: νομοθεσία, πολιτικές και πρακτικές

 

30 Μαρτίου 2022: Προκλήσεις και ευκαιρίες της Νέας Ψηφιακής Οικονομίας

 

06 Απριλίου 2022: Πολιτισμός και Ανάπτυξη των Νέων ως μέσο για μία βιώσιμη κοινότητα

 

13 Απριλίου 2022: Ευρώπη και Κλιματική Αλλαγή

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν επαφές των προσκεκλημένων ειδικών και ομιλητών με τις τοπικές αρχές, επιχειρηματικούς φορείς και επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς φορείς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

Το EESDForumδιοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το ΚΕΚ Γεννηματάς, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, και το EuropeDirectΝοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ., με την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, και την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος AnnaLindhκαι του Ιδρύματος KonradAdenauerστην Ελλάδα και Κύπρο. Συνεργαζόμενοι φορείς: Όμιλος UNESCOΝέων Θεσσαλονίκης, φορέας υλοποίησης του Έργου JeanMonnetEUSYP- «Στρατηγικές και Πολιτικές για τη Νεολαία στην Ε.Ε.», το πρόγραμμα Erasmus+ GIRAGreenInitiativesinRuralAreasκαι το Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών – RhodesProject.

 

 

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022

 

Ενισχύοντας τη νεολαία του σήμερα για τον κόσμο του αύριο: νομοθεσία, πολιτικές και πρακτικές

 

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, φορέας υλοποίησης του Έργου JeanMonnetEUSYP- «Στρατηγικές και Πολιτικές για τη Νεολαία στην Ε.Ε.» και το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο διοργανώνουν την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, εκδήλωση με τίτλο «Ενισχύοντας τη νεολαία του σήμερα για τον κόσμο του αύριο: νομοθεσία, πολιτικές και πρακτικές». Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου JeanMonnetEUSYP και του Φόρουμ για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EESDForum)περιλαμβάνει εισηγήσεις που άπτονται θεμάτων νομοθετικού πλαισίου δικαιωμάτων παιδιών και νέων, πολιτικών νεολαίας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και ευκαιριών και πρακτικών απασχόλησης νέων.

 

Το πάνελ των ομιλητών/τριών αποτελούν,μεταξύ άλλων:

 

-          ΠαρούλαΝάσκου-Περράκη,αφ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Διεθνών Οργανισμών, πρώην Ad Hoc Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

-          Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, Γεν. Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Τμήμα Νεολαίας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή

-          Στέφανος Κατσούλης, Συντονιστής του Έργου JeanMonnet EUSYP και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης (UNESCO YCT), φορέα υλοποίησης του Έργου JeanMonnetEUSYP

-          Μπρόκου Μαρία, Υπεύθυνη Πολιτικών και Επικοινωνίας, ομάδα ΈργουJeanMonnet EUSYP

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 στις 18:00, στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

 

Η γλώσσα εργασίας της εκδήλωσης είναι τα ελληνικά. Δεν θα υπάρξουν υπηρεσίες διερμηνείας προς άλλες γλώσσες.

 

Απαιτείται προεγγραφή για τη συμμετοχή στην εκδήλωση και την έκδοση πιστοποιητικού: https://forms.gle/pGDezbgzJCWgkK3a8.

 

Θα υπάρξει δυνατότητα απομακρυσμένης συμμετοχής. Ο σύνδεσμος θα αποσταλεί σε όσους/ες εγγραφούν στην εκδήλωση μέσω της ανωτέρω φόρμας.

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα για την αποτροπή διασποράς της COVID-19. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο στον χώρο και την παρακολούθηση της εκδήλωσης.

 

Οποιαδήποτε αλλαγή ή νέο αφορά την παρούσα εκδήλωση θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Έργου JeanMonnetEUSYPwww.eusyp.eu, καθώς και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/EUSYP καιhttps://www.facebook.com/eesdforum.rhodes τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook (https://www.facebook.com/events/385699903027133).

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) contact@eusyp.eu και eesdforum@houseofeurope-rhodes.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου