Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

21 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

 

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 στις 11 το πρωί θα γίνει στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, Αργοστόλι ξενάγηση από τον ζωγράφο, λογοτέχνη, θεωρητικό τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο στην πρώτη φάση της εικαστικής έκθεσης- αφιέρωμα "200 χρόνια από την επανάσταση του 1821", με έμφαση στον Φιλελληνισμό και τον διαχρονικό "Βυρωνισμό". 

Η τελική εκδοχή της μεγάλης έκθεσης με συλλεκτικά έργα - γλυπτικά, σχέδια, ζωγραφικά, χαρακτικά, λιθογραφίες, φωτογραφίες, ντοκουμέντα performance, mail-art, ιστορικές και λογοτεχνικές εκδόσεις - θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. 

Θα ακολουθήσει η ετήσια εκδήλωση "Πανσέληνος στον κήπο", με τίτλο "Σχολική Γιορτή".

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Το βράδυ του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2021  στις 8:30 μ.μ. θα  γίνει στην "ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ" του κήπου, Μαντζαβίνου 8,

Αργοστόλι η πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Ευαγγελάτου «Εγκάρσια Ρήματα - Ποιητικές Αναδρομές 1975-2020», εκδόσεις ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ, Αθήνα 2021. 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Ζαβιτσάνος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς & Ιθάκης. 

Για το βιβλίο μιλούν οι: Άννα Χ. Μαρκοπούλου, δρ. Επιστημών της Αγωγής παν/μίου Σορβόνης: «Τα Εγκάρσια Ρήματα του Κ. Ευαγγελάτου, ένας ποιητικός απολογισμός» και ο Ηλίας Τουμασάτος, δρ. Ιστορίας της Λογοτεχνίας Ιονίου Παν/μίου, εκπαιδευτικός: «Αναδρομή στο ποιητικό σύμπαν του Κ. Ευαγγελάτου». 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς - Ιθάκης. 

Είσοδος ελεύθερη.

Θα τηρηθούν τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού. Για την έκθεση και τις ξεναγήσεις που γίνονται σε εσωτερικούς χώρους απαραίτητη η προσυνεννόηση.


ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ART-EST

Πληροφορίες: τηλ: 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου