Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αγροτική Ανάπτυξη στα Μικρά Νησιά


Το Σάββατο, 16 Μαΐ 2015, στις 09.00, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, 17564 Π.ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ) οργανώνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων-ΟΣΥΜΙΚ ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη Πρωτογενή Τομέα στα Μικρά Κυκλαδονήσια».
Η διοργάνωση που γίνεται από την ΟΣΥΜΙΚ, στην οποία εκπροσωπούνται 22 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από 18 νησιά των Κυκλάδων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ τελεί υπό την υποστήριξη του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθούν, μέσα από ξεχωριστά παραδείγματα, οι ρεαλιστικές δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στα νησιά των Κυκλάδων. Για το σκοπό αυτό  έχουν κληθεί να καταθέσουν την εμπειρία τους, άνθρωποι οι οποίοι ήδη μπορούν να παρουσιάσουν  έργο στον πρωτογενή τομέα, καθώς επίσης και επιστήμονες που ασχολούνται τόσο με την καινοτομία και έρευνα, αλλά και με την χρήση επενδυτικών εργαλείων στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Ανάμεσα στα θέματα που θα προσεγγισθούν είναι: Πρωτογενής τομέας-η μεγάλη εικόνα,  Χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες για την τοπική ανάπτυξη των νησιών, Τοπική αυτοδιοίκηση-τοπική επιχειρηματικότητα, Διαδικασίες-ευκαιρίες-επιδοτήσεις, Εναλλακτικές μορφές αγροτικών παραγωγών, Προώθηση της ανάπτυξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά, Καινοτομία στον πρωτογενή τομέα (αρωματοποιία-φαρμακολογία), Παραδοσιακές τεχνικές, ονομασίες προέλευσης και νέες τεχνολογίες στα μικρά νησιά του Αιγαίου.
Χορηγοί της ημερίδας είναι το ΥΠΑΠΕ και το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ χορηγοί μετακίνησης των συνέδρων είναι η Blue Star Ferries και η Zante Ferries.

Πληρ: Πασ. Συρίγος-6947723706,  Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
Eν όψει, Σίφνος, κολυμπήθρα (!) στην άκρη της παραλίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου