Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Χ. Παπαποστόλου, έκθεση στο Λονδίνο

Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Χαρίκλειας Παπαποστόλου στην  γκαλερί Belgravia, στην καρδιά του West End του Λονδίνου.
Τα εγκαίνια άνοιξε η δημοφιλής συγγραφέας Victoria Hislop, γνωστή για το φιλελληνικό συγγραφικό της έργο .
Στον λόγο που εκφώνησε, μας μετέφερε τα συναισθήματά της βλέποντας για πρώτη φορά τους πίνακες της  Παπαποστόλου: 
“Ανακάλυψα την Χαρίκλεια Παπαποστόλου από την κοινή μας φίλη και τεχνοκριτικό, Βάσω Σωτηρίου. Σε μια συνάντησή μας, μου έδειξε τον κατάλογο των έργων της. Έμεινα έκθαμβη από τη ζωντάνια των χρωμάτων και την έντασή τους. Ένιωσα σαν να βρισκόμουν μπροστά σε ένα πανέμορφο ελληνικό τοπίο. Κι έτσι δεν έχασα χρόνο, απέκτησα το πρώτο, για μένα, έργο τέχνης της. Στο διαμέρισμα που νοικιάζω, στα Πατήσια, κεντρική θέση έχει ένας πίνακάς της, που ακόμη κι όταν μπαίνω βράδυ, τότε που τα φώτα είναι κλειστά, μπορώ να σας βεβαιώσω πως  εκπέμπει το δικό του δυνατό φως. Δεν είμαι έμπειρος συλλέκτης έργων τέχνης αλλά αμέσως μόλις είδα τους πίνακές της, τους ερωτεύτηκα. Λατρεύω τη δυναμική, το ύφος, την υφή και την έντασή τους”.
Στη φωτο : Victoria Hislop, Βάσω Σωτηρίου, Diane Somes, Χαρίκλεια Παπαποστόλου

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Diane Soames, η art curator, η οποία μίλησε για τον ενθουσιασμό και την εμπιστοσύνη που της ενέπνευσαν τα έργα της ζωγράφου και για το πόσο χαρούμενη νιώθει που πήρε αυτή την απόφαση.
Στο τέλος, η ίδια η ζωγράφος, Χαρίκλεια Παπαποστόλου, συνομίλησε με το κοινό της, ευχαριστώντας  για την παρουσία τους, επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι η δουλειά της θα μπορέσει να προκαλέσει ερμηνείες και συναισθήματα που ούτε εκείνη δεν έχει φανταστεί. “Με αυτόν τον τρόπο θα μπορώ να αισθάνομαι ότι ο θεατής μέσω του βλέμματός του περιέρχεται σε μια κατάσταση κατοχής του έργου“.
Την ημέρα των εγκαινίων, πλήθος επώνυμων συμμετείχαν σε αυτή την τόσο λαμπερή γιορτή, όπως: ο κος Ευρυπίδης Ευριβιάδης, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Δημήτρης Δοχτσής, σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, o George Fenton, διεθνούς φήμης συνθέτης, ο Reuben Richards, τραγουδιστής της soul, o William Hayes, επικεφαλής πληροφορικής στο BBC, η Louise Giblin, διάσημη γλύπτρια, ο Giles Milton, συγγραφέας του best seller μυθιστορήματος, Χαμένος Παράδεισος: Σμύρνη 1922, ο Victor Sebestyen, ιστορικός και δημοσιογράφος στις εφημερίδες t‍he London Evening Standard, T‍he Times και T‍he Daily Mail.
Στην έκθεση παρευρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι έγκυρων μέσων όπως : Daily Express, Times, Evening Standard, το Ελληνικό Ραδιόφωνο του Λονδίνου, ο εκδότης του Art magazine ARTZIP  και πολλοί άλλοι .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου