Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου : Μεταπλάθοντας τη ΦύσηΤο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου με τίτλο «Μεταπλάθοντας τη Φύση». Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.

Η έκθεση «Μεταπλάθοντας τη φύση» περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα είναι η συνέχεια της έκθεσης «Κέλυφος» (2013) και η δεύτερη ενότητα αφορά την ιαπωνική παραδοσιακή τεχνική νερικόμι. Το κοινό στοιχείο και των δύο ενοτήτων είναι η πορσελάνη.

Η Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου ζει και εργάζεται στην Αίγινα ασχολούμενη αποκλειστικά με την κεραμική. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Χρησιμοποιώντας τροχό, καλούπι και την τεχνική του φύλλου, κατασκευάζει κεραμικά αντικείμενα με ποικίλες χρήσεις και σε φόρμες που προέρχονται από διάφορες πολιτιστικές παραδόσεις. Δουλεύει κυρίως την πορσελάνη.

Διάρκεια
14/05/2015 – 07/06/2015
(Εγκαίνια: 17/05/2015, 12.00)

Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη - Πωλητήριο

Διοργάνωση
Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου