Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

" Χαιρετίσματα στην Ευρώπη ή klain main puts"

 μια (απαγορευμένη πλέον)ταινία του ΝΙΚΟΥ ΑΛΕΥΡΑ......


 «Ελληνισμός», ιδιότητα που  «δεν έχει η ανθρωπότητα τιμιοτέραν…»                                     Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ

Για τον Καβάφη ο «ελληνισμός» αντιπροσωπεύει την απροκατάληπτη μύηση της ελεύθερης, ανήσυχης και ριψοκίνδυνης ατομικότητας σε ένα πάνθεον ιδεών, αισθησιακών και αισθητικών συγκινήσεων.                                     (Σχόλιο του Βύρωνα Λεοντάρη στα « ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ» εκδόσεις «ύψιλον»).

Τώρα γιατί γράφω για τον Καβάφη;  Γιατί όσο ζούσε όλοι τον βρίζανε, όλοι τον θάβανε (όλο το κατεστημένο της «τρομερής» γενιάς του 30) και ήταν συνεχώς απαγορευμένος!

Έκανα, λοιπόν, μια ταινία, για τον ελληνισμό μου,  το δικό μου ελληνισμό, όπως τον νοιώθω εγώ, των γονιών μου και των παππούδων μου, των παιδιών μας! Τώρα που όλοι οι ευρωπαίοι μας βρίζουν, τώρα που όλες οι εφημερίδες τους γράφουν τα αδιανόητα, σε συνεργασία  με τους έλληνες δοσίλογους πολιτικούς, νομίζω ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω.

Κι έρχεται ο διευθυντής του Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κύριος Δημήτρης Εϊπίδης και την απαγορεύει. 2012 ΕΛΛΑΔΑ! Δεν ξέρω πια τι να πω και τι να γράψω;! Και επειδή όλοι με ρωτάνε, καλά τι συμβαίνει, ήσουνα απαγορευμένος τον καιρό της δικτατορίας, απαγορευμένος τον καιρό της μεταπολίτευσης, απαγορευμένος τον καιρό της δημοκρατίας, απαγορευμένος τον καιρό του σοσιαλισμού, απαγορευμένος και τώρα, τον καιρό της παγκοσμιοποίησης, σίγουρα κάτι σου συμβαίνει,  έχεις βαριά αρρώστια  ή είσαι πολύ επικίνδυνος! Και με παίρνουν τα κλάματα γιατί η μαμά μου με έκανε πολύ γλυκό και δεν ξέρω τι να κάνω!
Τι είναι, λοιπόν αυτή η ταινία;

-        Η ταινία «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ή KLAIN MAIN PUTS» είναι μια κωμική μουσικοχορευτική τραγωδία για τη γερμανική οικογένεια.

-        Είναι μια τρυφερή ταινία για τους τρυφερούς.

-        Μια ευαίσθητη ταινία για τους ευαίσθητους.

-        Μια βίαιη ταινία για τους βίαιους.

-        Μια κακιά ταινία για τους κακούς.

-        Μια ερωτική ταινία για τους ερωτικούς.

-        Και το «κλου»: η ταινία  

«ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ή «KLAIN MAIN PUTS»

δεν είναι ταινία… είναι προκήρυξη

της μυστικής ερωτικής εΠΑΝαστατικής οργάνωσης

όλων των ελλήνων, που περιμένουν το σύνθημα για να κάνουν «ντου» στην δυστυχία και την κατάθλιψη όλης της Ευρώπης

και για να ξαναφέρουν την ελληνική
ΕΥΤΥΧΙΑ κι ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ!



ΥΓ. Οικολογειν : Ο σκηνοθέτης υπό το κράτος του νεοελληνικού διλήμματος : Να αυτοκτονήσει κανείς (με πιστόλι) ή να αυτοκτονήσει (με μαχαίρι); 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου