Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ράβοντας χωρίς κλωστή…


 
 Ο χΩρος18 διοργανώνει την εικαστική εγκατάσταση πολλαπλών προβολών της Αντουανέττας Αγγελίδη με τίτλο «Ράβοντας χωρίς κλωστή». Η έκθεση  είναι μια πρωτότυπη εικαστική σύνθεση της κινηματογραφίστριας και εικαστικού Αντουανέττας Αγγελίδη, πάνω στο χρόνο και στην πράξη της δημιουργίας.

Συλλέγοντας εικόνες, λέξεις, ήχους, υλικά πολύ μικρής διάρκειας από τις κινηματογραφικές της ταινίες, και αλλάζοντας τους ρυθμούς και τη δομή τους, φτιάχνει μία καινούργια σύνθεση, πρωτότυπη και αυτόνομη, απλώνοντας τις προβολές αυτών των εικόνων σ’ όλο τον τρισδιάστατο χώρο της γκαλερί, στους τοίχους, αλλά και στο πάτωμα, στο ταβάνι, στη σκάλα κλπ. Φράσεις γράφονται επίσης πάνω στις επιφάνειες, γκράφιτι, σαν νήματα που δένουν το χώρο. Με αυτό τον τρόπο οι δυνατότητες πολυπλοκότητας της κινηματογραφικής ετερογένειας και η δυνατότητα πολλαπλών αφηγήσεων από όλα τα στοιχεία μιας ταινίας, που στήριξαν την συνθετότητα και αυθεντικότητα της δουλειάς της Αγγελίδη, βγαίνουν από τα όρια του κινηματογραφικού κάδρου και καταλαμβάνουν τον τρισδιάστατο χώρο.  

 1 έως 28 Νοεμβρίου 2012

Ωράριο λειτουργίας: 11:00- 15:00 και 17:30-21:00

Είσοδος Ελεύθερη  

Εγκαίνια: Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, 20:30

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η Αντουανέττα Αγγελίδη θα βρίσκεται στο χΩρο18 από τις 12:00 το μεσημέρι έως το βράδυ, συνυπάρχοντας με το έργο της και συνομιλώντας με το κοινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου