Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Προς τους λάτρεις του καλού φαγητού και της βιώσιμης γεωργίας!



H Μυρτώ Πισπίνη, εκπρόσωπος της ARC2020 στην Ελλάδα, απευθύνεται στους πολίτες  -    που συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις εν όψει της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ   και κατά τεκμήριο «οικο-καλοφαγάδες»(= λάτρεις του καλού φαγητού και της βιώσιμης γεωργίας)…...  

«Όπως θα γνωρίζετε, η πανευρωπαϊκή "Πορεία για την Καλή Διατροφή 2012" (Good Food March 2012") πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Απαιτώντας μια πραγματική αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), αγρότες και απλοί πολίτες όλων των ηλικιών ταξίδεψαν με ποδήλατα ως τις Βρυξέλλες από την Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Βέλγιο και την Αγγλία. Ταυτόχρονα, ποικίλες και πολύχρωμες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε χώρες όπως την Ισπανία, Πολωνία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Ο σκοπός της καμπάνιας ήταν να ευαισθητοποιήσει τους απλούς πολίτες για τη διαδικασία αναθεώρησης της ΚΑΠ και να τους δώσει τη δυνατότητα να στείλουν τα αιτήματά τους για το μέλλον της αγροτικής πολιτικής στους πολιτικούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια του Good Food March, προσκαλέσαμε τον κόσμο να στείλει τη φωτογραφία του με το μήνυμα του για το μέλλον της διατροφής και της γεωργίας που θέλουν να δουν. Η πρωτοβουλία ήταν επιτυχής, αφού συλλέχθηκαν 1000 φωτογραφίες σε μόλις λίγες εβδομάδες. 

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης τελικής εκδήλωσης στις Βρυξέλλες στις 19 Σεπτεμβρίου, όλες αυτές οι φωτογραφίες παραδόθηκαν στους Ευρωπαίους πολιτικούς, τους Ευρωβουλευτές και τον Επίτροπο Γεωργίας, Dacian Cioloş, σε ένα λεύκωμα. Το λεύκωμα αποτυπώνει συνοπτικά τα αιτήματα όλων αυτών που θέλουν να αλλάξουν την διατροφική και αγροτική πολιτική της Ευρώπης προς το καλύτερο. Στέλνει επίσης ένα ηχηρό και ενιαίο μήνυμα στους πολιτικούς που διαπραγματεύονται το μέλλον της ΚΑΠ για τα επόμενα επτά χρόνια: Η αγροτική πολιτική πρέπει να προστατέψει τη φύση, τα ζώα, τους ανθρώπους, να αναγνωρίσει την υπέροχη μαγειρική παράδοση και τις παραδόσεις της υπαίθρου όλων των περιοχών της Ευρώπης, να στηρίξει όλους τους ευρωπαίους αγρότες (νέους, παλιούς, μικρής κλίμακας). Χωρίς αγρότες δεν μπορούμε να έχουμε ούτε καλή γεωργία ούτε καλή διατροφή.

Εδώ θα δείτε τα μηνύματα των συμπολιτών σας:


Η πρώτη έκδοση του λευκώματος αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς και έχει ήδη εξαντληθεί. Στις 24 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, 27 αντίτυπα δόθηκαν στους Ευρωπαίους Υπουργούς Γεωργίας από τον Επίτροπο Γεωργίας Τσιόλος (Cioloş).


Τα καλά νέα είναι ότι σύντομα θα εκτυπώσουμε νέα έκδοση για το διεθνές φεστιβάλ του "Terra Madre" που διοργανώνεται από το Slow Food στα μέσα Οκτώβρη. Αυτή η δεύτερη έκδοση, ελπίζουμε να έχει 2000 φωτογραφίες, και θα είναι διαθέσιμη για αγορά -ίσως για Χριστουγεννιάτικο δώρο- ή για να το χρησιμοποιήσετε στη δουλειά σας.

Εάν θέλετε να είστε στη δεύτερη έκδοση, παρακαλούμε στείλτε τη φωτογραφία με το μήνυμα σας στο photo@goodfoodmarch.eu μέχρι την Κυριακή 7 Οκτώβρη.

Καθώς το μέλλον της διατροφικής και αγροτικής πολιτικής συνεχίζει να διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες και στις εθνικές πρωτεύουσες τώρα είναι η ευκαιρία να πείτε τη γνώμη σας! »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου